Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaostrili so ukrepe
| 31. 3. 2020 10:23
V Občini Polzela so uvedli dodatne ukrepe glede zadrževanja na javnih mestih
Ključne besede:     Jože Kužnik    župan    Občina Polzela    kazni    prepoved
Gora Oljka
V Občini Polzela so prepovedali sprehode in zadrževanje tudi na Gori Oljki.

Jože Kužnik, župan Občine Polzela
PRENESI DATOTEKO
Kazni so za kršitelje različne.

Vlada je v preteklih dneh še zaostrila odlok o zadrževanju na javnih mestih in razen izjem prepovedala prehode v občine izven stalnega ali začasnega bivališča. Dodatna pooblastila so dali tudi županom, ki lahko odlok po svoje prilagodijo in zaostrijo.

 

Na celjski občini se za dodatno zaostritev ukrepov še niso odločili. Dodatne ukrepe bodo sprejeli takoj, ko bodo presodili, da je to potrebno.

 

Prva, ki je na Celjskem zaostrila ukrepe, je bila Občina Polzela. Zaradi obvladovanja epidemije so tako prepovedali sprehode in zadrževanje v okolici Doma upokojencev na Polzeli in v Parku Šenek, na Gori Oljki in na Vimperku. Kot pravi župan Jože Kužnik, so to tudi najbolj obiskane  točke v občini, kjer se je v prejšnji vikend zadrževala množica ljudi.

 

Ob upoštevanju ukrepov (razdalje vsaj 2 m, brez zadrževanja…), pa so še vedno dovoljeni sprehodi posameznikom in družinskim članom oziroma članom skupnega gospodinjstva na drugih lokacijah, kot npr. v Slatinah, ob Savinji, po hmeljskih poteh proti Založam in Zgornjim Grušovljam ter po drugih gozdnih in ostalih cestah in poteh na območju Občine Polzela.

 

Za kršitelje so predpisane kazni od 500 do 2000 evrov, odvisno ali gre za posameznika ali lastnika objekta ali površine. Nadzor nad kršitelji izvajajo službe Civilne zaščite Občine Polzela, medobčinsko redarstvo in policija. Prepoved velja do preklica.