Quantcast
Radio1_v_zivo


Uspešnica Čedno dekle praznuje 30 let! Teh podrobnosti o ZAKULISJU snemanja, zagotovo NISI vedel!
Svet slavnih | 25. 3. 2020 13:59
S filmom sta zaslovela Julia Roberts in Richard Gere
Ključne besede:     julia    roberts    čedno    dekle    pretty    woman    30    let
Film je zaslužil neverjetnih 460 milijonov dolarjev

Pred 30. leti, 23.marca 1990, je Disney predstavil novo romantično komedijo Pretty woman (Čedno dekle), v glavnih vlogah sta nastopila Julia Roberts in Richard Gere. Nihče ni pričakoval, da bo film postal tak hit, saj so ga posneli za "samo" 17 milijonov dolarjev, z njim pa so zaslužili več kot 460 milijonov dolarjev! Julio in Richarda pa je izstrelil med filmske zvezde.

Predstavljamo vam nekaj zanimivosti, ki jih o filmu in igralcema morda še niste vedeli.

1. Originalni scenarij je bil sprva drugačen, film naj bi se imenoval 3000 dolarjev, saj je to vsota, ki jo v zgodbi Edward (Gere) plača Vivian (Roberts).

2. Prav tako je originalen scenarij predvidel drugačen konec zgodbe, manj pravljičen in bolj mračen. Vivian naj bi bila odvisnica od drog, ki zaslužen denar na koncu zapravi za zabavo s prijateljico. LJubezenska zgodba pa nima lepega konca, saj v prvi verziji scenarija, Edward vrže Vivian iz avta.3. Znani igralci, ki so se tudi borili za vlogo Edwarda so bili še John Travolta, Christopher Reeve, Kevin Kline, Denzel Washington in Sylvester Stallone. 

4. Prav tako so se za vlogo Vivian borile Diane Lane, Daryl Hannah, Wiona Ryder, Jennifer Connelly, Jennifer Jason Leigh, Mary Steenburgen in Meg Ryan.

5. Režiser si je sprva predstavljal, da bosta vlogi Edwarda in Vivian prevzela Al Pacino in Michelle Pfeiffer, vendar se je njegova vizija zgodbe in filma popolnoma spremenila, ko je enkrat na avdiciji spoznal Richarda in Julio, med katerima pa je bilo čutiti tudi pravo kemijo, ki sta jo prikazala tudi v filmu.

6. Fotografija, ki je predstavljal film Pretty woman je prirejena. Na njem namreč ne gledamo čudovitega telesa Julie Roberts, temveč je to telo dvojnice Shelley Michelle, glava pa je seveda Julijina.7. Pri snemanju so imeli velike težave s prizorom, ko se Vivian kopa v kadi polni mehurčkov. Med kopanjem in snemanjem prizora, ki je trajal več ur, so se Juliji rdeči lasje začeli izpirati, rdeča barva je tekla z las v kad. Produkcijska ekipa je morala Juliji med samim snemanjem ob 10-ih zvečer na novo pobarvati lase.

8. V prizoru, kjer Julia gleda film “I love Lucy”, je imela igralka problem, saj se ni mogla smejati. Režiser jo je zato začel žgečkati po stopalih in tako iz nje spravil pravi smeh, ki ga je nato posnel.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del