Quantcast
Radio1_v_zivo


Potrjena okužba pri zaposleni v domu
| 18. 3. 2020 11:05
Zaposlena v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je okužena s koronavirusom
Ključne besede:     Zaposlena    Dom upokojencev    Šmarje pri Jelšah    okužba    koronavirus
dom upokojencev
V Domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah je 197 oskrbovancev, v enoti v Podčetrtku pa 19.

Okužba s koronavirusom je potrjena pri zaposleni v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, bolezenski znaki so se pojavili tudi pri eni stanovalki. Za testiranje so se v domu odločili potem, ko so se v nedeljo popoldne pri eni od zaposlenih pojavili blažji bolezenski znaki. Testiranje okužbe ni potrdilo, vendar so kljub temu brise odvzeli vsem zaposlenim. Rezultati testiranja 23 odvzetih brisov zaposlenih so pokazali, da je ena zaposlena okužena, ostali pa so negativni. Nacionalni inštitut za javno zdravje  je brise vsem zaposlenim odvzel v ponedeljek.

 

Delavka, pri kateri je bila potrjena okužba, v preteklih dneh ni kazala nobenega znaka okužbe, ni imela ne povišane telesne temperature in ne prehlada ali kakršnega koli slabega počutja.

 

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah že od pojava koronavirusa v državi izvajajo vse ukrepe po navodilih pristojnih služb. Tako so tudi takoj po prejemu obvestila o potrjeni okužbi izvedli vse ukrepe po navodilih dežurnega epidemiologa.Zaposlene, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo, so poslali domov, na vseh oddelkih pa začeli stanovalce pogosteje opazovati in jim meriti telesno temperaturo. Danes ponoči so se bolezenski znaki pojavili pri eni oskrbovanki, ki so jo po navodilih dežurnega zdravnika takoj izolirali in je pod zdravniškim nadzorom.

 

Ostali stanovalci se počutijo dobro in je zanje ustrezno poskrbljeno.