Quantcast
Radio1_v_zivo


Trenutno delo v UKC Ljubljana
| 17. 3. 2020 17:31
Izjava generalnega direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja, dr. med., o stanju v bolnišnici
Ključne besede:     UKC Ljubljana    koronavirus    bolnišnica    samoizolacija
"če teh ukrepov ne bomo izvajali, nam bo v kratkem vsem žal."

Trenutno delo v UKC Ljubljana

Vse, ki so imeli v teh dneh preglede oziroma jih bodo imeli v naslednjih dneh, smo obvestili o odpovedi oziroma še obveščamo. V UUKC Ljubljana opravljamo samo posege pod stopnjo nujnosti – nujno oziroma zelo hitro, rakave paciente in izvajamo vse s področja porodništva.

 

Priprave na razvoj dogodkov

UKC Ljubljana se pripravlja skladno s podatki epidemiologov. Dejstvo je, da število obolelih s koronavirusom v Sloveniji še vedno raste. V kliničnem centru se intenzivno pripravljamo, tako da smo odprli dodatne postelje za intenzivno terapijo in smo zaprli ortopedsko kliniko in dermatološko kliniko, kjer se v naslednjih dneh pripravljamo na sprejem prvih pacientov. Hkrati pa smo odprli tudi prehodni oddelek, se pravi oddelek, kjer obravnavamo paciente s sumom na novi koronavirus, kajti le na ta način lahko zagotovimo varno obravnavo in preprečujemo prenose okužb med samo obravnavo.

 

Zaščitna oprema se dnevno obnavlja iz zalog oziroma iz skladišč, usklajujemo potrebe z Ministrstvom za zdravje, vlado in z državni mi blagovnimi rezervami, tako da ta kombinacija za zdaj dobro teče in v naslednjih dneh je pričakovati, da bomo usklajeno dobivali vso potrebno opremo iz državnih blagovnih rezerv,

 

Ob ukinitvi številnih elektivnih programih se je sprostilo kar nekaj zdravstvenega kadra, tako da imamo ta trenutek 30 % zdravstvenega kadra, ki čaka na poziv večjega prihoda bolnikov s koronavirusom.

 

Hkrati smo naše zaposlene tudi prerazporedili na klinike, kjer obravnavamo paciente s koronavirusom, ker na ta način smo popolnil te manke v vrstah zdravstvenih delavcev in pomembno je, da ob teh obremenitvah naši zaposleni ne izgorijo, da ne izgorevajo pretirano oziroma da ne izgubimo čas za počitek in primerno regeneracijo. Zaenkrat večjih težav ni, vse individualne težave rešujemo sproti, skladno z dogovorom z Mestno občino Ljubljana in z Ministrstvom za zdravje, ki nam tu pomaga pri koordinaciji.

 

Trenutno stanje pacientov COVID v UKC Ljubljana

Po trenutnih podatkih je hospitaliziranih 14 pacientov, ter dodatno štirje v enoti intenzivne terapije, ki so kritično bolni. Med 5 in 15 pacienti je vsak trenutek hospitaliziranih tudi na prehodnih oddelkih, se pravi na oddelkih, kjer obravnavamo paciente s sumom, do pridobitve izvida brisa.

Zahvala vsem zaposlenim v UKC Ljubljana

Ta trenutek se je potrebno vse zaposlenim v UKCL in širom Slovenije zahvalit, ki ga vlagajo v to, da lahko obravnavamo te paciente, in da s skupnimi močmi vzdržujemo zdravstveni sistem na nivoju, ki ga Slovenija potrebuje, po drugi strani pa apel vsem, da upoštevajte striktna navodila vlade, kajti samo na ta način bomo skupaj zmogli to grožnjo, ki jo imamo pred vrati, ker če teh ukrepov ne bomo izvajali, nam bo v kratkem vsem žal.Kako naj poteka samoizolacija

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del