Quantcast
Radio1_v_zivo


V Radencih je potekala Pomurska salamiada
| 16. 3. 2020 16:21
Na 24. pomurski salamiadi je sodelovalo 40 izdelovalcev domačih salam z 49 vzorci salam, tekmovanja se je udeležilo tudi devet novih salamarjev
Ključne besede:     pomurska    salamiada    salame    Radenci    ocenjevanje
 Foto: splet
Foto: splet

Prvaki 24. Pomurske salamiade so Branko Trstenjak iz Radencev, Viktor Zemljič iz Boračeve, Miro Kaučič iz Gornjih Ivanjcev, Danijel Štanta iz Črešnjevcev in Matjaž Dervarič iz Murske Sobote. Prvaki se bodo udeležili slovenskega finala salamiad, ki bo 9. maja v Kostanjevici.

 

Na vseh 24 pomurskih salamiadah je bilo ocenjeno skupaj 1650 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 453 salamarjev. Od vseh sodelujočih na pomurskih salamiadah, se je kar 89 salamarjev uspelo uvrstiti na slovenske finalne salamiade.

 

Hamler Jože je bil prvak 11 krat, Marjan Kralj 10 krat in letošnji prvak Viktor Zemljič 7 krat. Vseh 24 salamiad sta se udeležila dva salamarja: Jože Hamler iz Gornjih Ivanjcev in Edi Štanta iz Podgrada, 22 krat se je udeležil Marjan Kralj iz Ihove in 21 krat Franc Podlesek iz Pečarovcev. Kar 16 salamarjev se je tekmovanja udeležilo več kot 10 krat.