Quantcast
Radio1_v_zivo


V Šmarju pri Jelšah je 6 okuženih s koronavirusom
| 13. 3. 2020 12:40
Okužen je tudi dijak Šolskega centra Rogaška Slatina
Ključne besede:     Šolski center Rogaška Slatina    koronavirus    dijak    okužba    Šmarje pri Jelšah
šola
Šolski center Rogaška Slatina so zjutraj zaprli.

Matija Čakš, župan Občine Šmarje pri Jelšah
PRENESI DATOTEKO
Razmere se poslabšujejo.
Dubravka Berc Prah, ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina
PRENESI DATOTEKO
Testiranje dijakov ne bo potrebno.
PRENESI DATOTEKO
Šolo smo takoj zaprli.

Število okuženih v Šmarju pri Jelšah se povečuje, saj je po zadnjih podatkih okuženih 6 oseb, poleg njih pa je okužen tudi dijak Šolskega centra Rogaška Slatina. 

 

 

V Šmarju so vsi okuženi učitelji, učenci in starši otrok povezani z okužbo na tamkajšnji osnovni šoli, kjer je vse okužila učiteljica razrednega pouka. Ta je okužena prejšnji teden 3 dni poučevala na šoli in obiskala tudi ZD Šmarje pri Jelšah. Zato so na okužbo s koronavirusom testirali tudi osem zdravstvenih delavcev v ZD, ki pa niso okuženi. Kot pravi župan Matija Čakš, so na testiranje poslali še 26 oseb, na rezultate pa bo treba čakati do dva dni. Realno je pričakovati, da se bo število okuženih še povečalo.

  

Vse kulturne ustanove v občini Šmarje pri Jelšah so zaprte, v občinski upravi, na centru za socialno delo, upravni enoti, geodetski pisarni in okrajnem sodišču je do preklica prekinjeno osebno poslovanje s strankami. Vse službe so na voljo po telefonu ali elektronski pošti. Šola in podružnice so zaprte do 27. marca.  Od ponedeljka bo zaprt tudi vrtec, danes pa je na vseh osmih lokacijah bilo v vrtcih le 26 otrok od 453. Pogrebe izvajajo le v ožjih družinskih krogih. Lekarna je odprta. V Zdravstvenem domu Šmarju pri Jelšah je odprt samo en vhod, na katerem je varnostnik, vstop je na poziv, obiskovalcem pa merijo temperaturo. Vse občane prosijo, da dosledno upoštevajo navodila in v primeru bolezenskih znakov ne hodijo v zdravstveni dom, ampak pokličejo osebnega zdravnika in upoštevajo njegova navodila.  

 

S koronavirusom je okužen dijak Šolskega centra Rogaška Slatina. Kot je povedala ravnateljica Dubravka Berc Prah, so bili o okužbi obveščeni danes zjutraj. Pouk na Šolskem centru so zato zjutraj prekinili, dijake, ki jih danes v šoli ni bilo veliko, pa so poslali domov.  Izpraznili so tudi dijaški dom.  Ali je primer povezan s primeri okužb na osnovni šoli v Šmarju pri Jelšah in ali je bil dijak pred tem v tujini, pa še ne vedo. Dijaka sicer včeraj in danes ni bilo v šolo, dodatna testiranja njegovih sošolcev pa po priporočilih NIJZ naj ne bi bila potrebna. Vsem so priporočali samoopazovanje. V primeru, da bi pri sebi opazili znake okužbe, pa so jim naročili, da takoj pokličejo svojega osebnega zdravnika.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del