Quantcast
Radio1_v_zivo


V. d. direktorica Javnega holdinga postala Lidija Pliberšek
| 10. 3. 2020 9:52
Aktualna direktorica Pogrebnega podjetja Maribor
Ključne besede:     Holding    direktorica    Pliberšek
 Županova ekipa želi z ustanovitvijo holdinga doseči bolj racionalno in transparentno poslovanje  občinskih podjetij.
Županova ekipa želi z ustanovitvijo holdinga doseči bolj racionalno in transparentno poslovanje občinskih podjetij.

Včeraj so se sestali nadzorniki novoustanovljenega Javnega holdinga Maribor d. o. o., v katerega so vključena vsa občinska podjetja; Marprom, Mariborski vodovod, Energetika Maribor, Pogrebno podjetje Maribor, Snaga in Nigrad.

Kot poročajo, so na seji imenovali novo v. d. direktorico holdinga – to je postala Lidija Pliberšek, zdajšnja direktorica Pogrebnega podjetja Maribor. Predsednik nadzornega sveta je postal Matej Bastić. 

Županova ekipa želi z ustanovitvijo holdinga doseči bolj racionalno in transparentno poslovanje teh občinskih podjetij. Junija 2019 sprejeti odlok o njegovi ustanovitvi predvideva dvotirni sistem upravljanja, in sicer direktorja in nadzorni svet, ki ga sestavljajo štirje predstavniki občine in dva predstavnika delavcev kapitalsko povezanih družb.

Holdinška struktura bo po prepričanju župana omogočala večjo obvladljivost sistema gospodarskih javnih služb, lažje izvajanje investicij in skupna javna naročila. Poudaril je še, da ob združevanju podjetij niso predvidena odpuščanja delavcev.