Quantcast
Radio1_v_zivo


Vstopna točka za bolnike je ob Mercator centru na Taboru
| 6. 3. 2020 9:38
Za prebivalce Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta, Slovenske Bistrice, Ptuja in Ormoža
Ključne besede:     Točka    bris    korona
 Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi.
Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je na lokaciji med Mercator centrom Tabor in Cesto proletarskih brigad 21 odprl vstopno točko za obravnavo in odvzem brisov pri bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom. Tam so že namestili štiri bivalnike, so sporočili z zavoda.

Ta lokacija je bila izbrana kot najbolj ustrezna, saj se ob njej nahaja enota nujne medicinske pomoči (NMP) zdravstvenega doma. Na tej enoti tako deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo potreben kader za delovanje vstopne točke in logistika vozil enote NMP, za morebitne transporte okuženih, so razloge za izbiro lokacije pojasnili v zavodu.

Zdravstveni doma mora na vstopni točki zagotoviti infrastrukturo in osebje, ki bo odvzelo bris osebam, pri katerih bo jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom. Na navedeni lokaciji so že namestili štiri bivalnike, v katerih bodo obravnavali in oskrbovali bolnike.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je za vstopno točko imenovalo ministrstvo za zdravje. Točka je namenjena bolnikom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta, Slovenske Bistrice, Ptuja in Ormoža.


Kot so še poudarili v zavodu, naj bolnik, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, naj ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila.

V primeru nedosegljivosti osebnega zdravnika lahko pokličete na tel.št. 02 22 86 200.

V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno NMP na številko 02 333 18 09.

Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi oz. ko morebitno število bolnikov preseže kapacitete vstopnega mesta, torej ko izbruh doseže stopnjo epidemije, so še sporočili iz zdravstvenega doma.