Quantcast
Radio1_v_zivo


Gruzijci so vlamljali v stanovanja
| 2. 3. 2020 10:59
Roparji so bili del organizirane skupine
Ključne besede:     Vlomi    stanovanja    Plava laguna    Gruzijci    Celje
Plava laguna
Prejšnji mesec so Gruzijci vlomili v več stanovanj v Plavi laguni v Celju.

Prejšnji teden so celjski policisti ob preverjanju identifikacije na Ljubljanski cesti v Celju preverili 36-letnega državljana Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal avtomobil španske registracije. Ob tem so ugotovili, da ima pri sebi klešče in izvijač. S podobnim orodjem so storilci prejšnji mesec na območju Plave lagune izvedli večje število vlomov v stanovanja, zato so moškega policisti pridržali.

 

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je osumljeni 36-letnik prijavil skupaj s 33- in 34- letnima državljanoma Gruzije na območju Mozirja, kjer so ju izsledili v večernem času in tudi zoper njiju odredili pridržanje. Za 33-letnika so sicer policisti ugotovili, da je že lani v mesecu avgustu vlomil v  dve stanovanji na območju Velenja, kjer je ukradel denar in zlatnino.


Vse tri osumljene so policisti v četrtek s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je za 33-letnika odredil pripor, druga dva osumljenca pa so po zaslišanju izpustili. 


33-letni storilec je v preteklosti že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi. V Italiji so mu tudi  izrekli ukrep prepovedi vstopa v Schengensko območje, vendar se je z menjavami identitete kljub temu gibal po Evropi.Za vse osumljene še obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja na območju Celja, kjer so policisti v letošnjem letu beležili velik porast.  Storilci so večinoma kradli denar in zlatnino, policija pa še preverja, ali jim je pri vlomih pomagal tudi kdo od stanovalcev.