Quantcast
Radio1_v_zivo


V Celju ni okuženih s koronavirusom
| 25. 2. 2020 11:31
Oba testa sta bila negativna
Ključne besede:     Celje    okužbe    koronavirus    testi    Splošna bolnišnica Celje
vhod
Desno od glavnega vhoda v Urgentni center Celje je poseben vhod, kjer sprejemajo tiste, ki sumijo, da so okuženi.

Franc Vindišar, strokovni direktor SB Celje
PRENESI DATOTEKO
V bolnišnici imamo izdelan poseben protokol.

Potem ko je novi koronavirus izbruhnil v Italiji in je ohromil precejšnji del severne Italije, obstaja strah, da se bo ta razširil tudi v Sloveniji. V Sloveniji so doslej na koronavirus testirali 13 ljudi, vsi testi so bili negativni. Kot poudarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, maske kot zaščitni ukrep zaenkrat še niso potrebne. Vseeno pa velja, da bi bilo dobro, da se ljudje poslužujejo preventivnih ukrepov, kot je redno umivanje rok z vodo in milom, kašljanje v rokav, redno zračenje prostorov… Prav tako se je dobro čim manj zadrževati v zaprtih prostorih, kjer je veliko ljudi.Do suma z okužbo koronavirusa pride, če ima bolnik vročino višjo vročino od 38°C in hkrati tudi akutno okužbo dihal ali pljučnico, če je bival na Kitajskem (vključno Hongkong in Macao), v Južni Koreji, Iranu ali v italijanskih provincah Lombardija, Veneto, Piedmont ali Emiglia Romagna v 14 dneh pred začetkom bolezni. Pa tudi, če je oseba prišla v tesni stik s potrjenim primerom okužbe s SARS-CoV2.

 

Dve testiranji na koronavirus so opravili tudi v Splošni bolnišnici Celje. Oba testa sta bila negativna. V primeru suma oz. ob pojavu simptomov in znakov okužbe s koronavirusom, izbranega zdravnika pokličite po telefonu in brez posveta ne vstopajte v zdravstvene ustanove. Če vas bo zdravnik napotil, da obiščete bolnišnico, morate v primeru obiska celjske bolnišnice obvezno najaviti prihod. Prihod odraslega pacienta je potrebno najaviti na telefonsko številko infektologa v urgentni infekcijski ambulanti – 030 203 897, prihod otrok in mladostnikov pa na telefonsko število pediatra v PUC – 030 203 886.V Splošni bolnišnici Celje pa na svojih spletnih straneh opozarjajo, da naj pacienti s sumom na okužbo z novim koronavirusom ob prihodu v bolnišnico pozvonijo na zvonec pri vhodu številka 18, ki je vhod v izolacijsko ambulanto Urgentnega centra Celje in je namenjena obravnavi pacientov s sumom na okužbo z visoko nalezljivimi boleznimi. Ambulanta je namreč opremljena z vsemi zaščitnimi sredstvi. Tam vstopijo v čakalnico in počakajo na poziv zdravstvenega osebja.Zaradi zaščite ostalih pacientov, obiskovalcev in bolnišničnega osebja, paciente s sumom na okužbo z novim koronavirusom prosijo, da skozi druge vhode v celjsko bolnišnico ne vstopajo.


Zdravljenje morebitnih obolelih za koronavirusom v celjski bolnišnici ni predvideno, saj jih bodo poslali na zdravljenje na Infekcijsko kliniko v Ljubljano. Zaposleni, ki se po odredbi zdravnika znajdejo v karanteni, so sicer upravičeni do bolniškega nadomestila.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del