Quantcast
Radio1_v_zivo


Znani so prejemniki najvišjih občinskih priznanj
| 19. 2. 2020 9:42
Janko Hartman je častni meščan Celja
Ključne besede:     Janko Hartman    častni meščan    Celje    grbi    Bojan Šrot
Celjski grb
Letos bodo podelili 13 celjskih grbov, ki so najvišja občinska priznanja.

Mestni svet Mestne občine Celje je včeraj potrdil vseh 14 nominirancev za prejemnike priznanj celjske občine v letu 2020, ki jih je predlagala Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade. Mestni svet je tako podelil naziv častni meščan, zlati celjski grb, tri srebrne, tri bronaste in šest kristalnih celjskih grbov.

 

Častni meščan Celja je JANKO HARTMAN. Naziv prejme za izjemen arhitekturni prispevek pri urbanem razvoju starega mestnega jedra in  restavriranju pomembnih mestnih zgradb ter snovanju poslovno stanovanjskih stavb, s katerim je bistveno zaznamoval arhitekturno podobo mesta Celje. Janko Hartman je bil nekaj let zaposlen tudi na celjski občini kot mestni arhitekt.

 

Zlati celjski grb prejme TOMAŽ BENČINA za dolgoletno uspešno poslovno vodenje Cinkarne Celje in prispevek k razvoju celjskega gospodarstva. 

 

Srebrne celjske grbe prejmejo:

- MARIJANA KOLENKO za vsestransko ustvarjalno delo v prosveti in kulturi ter dolgoletno prostovoljno humanitarno delovanje v Mestni občini Celje.

- EKONOMSKA ŠOLA CELJE za predanost vzgoji in izobraževanju številnih generacij in vključenost v širše družbeno okolje.

- NOGOMETNI KLUB CELJE za bogat prispevek pri ohranjanju tradicije nogometa v mestu Celje ter za spodbujanje in prenašanje znanja na mlade igralce.

 

Bronaste celjske grbe prejmejo:

- BORUT BATAGELJ za promocijo arhivske dejavnosti in raziskovanje zgodovine s posebnim poudarkom na zgodovini športa.

- LENART HORVATIČ za  široko vpetost v kulturno-družbeno dogajanje v mestu Celje ter igralsko upodobitev Hermana II, s katero je prispeval k prepoznavnosti zgodovine celjskih grofov.

- OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA CELJE za več kot 50-letno uspešno nudenje podpore obrtnikom in podjetnikom in prispevek k razvoju obrtno-podjetniške dejavnosti.

 

Kristalne celjske grbe prejmejo:

- LUCIJA DEŽAN za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

- HANA FIDERŠEK za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije Univerze v Mariboru, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

- SARA JEROMEL za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

- LEA KUKOVIČIČ za odličnost v celotnem študijskem obdobju na  Akademiji glasbenih umetnosti v Pragi, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

- NUŠA OFENTAVŠEK za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

- HANA ŠROT za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

 

Najvišja priznanja bo župan Bojan Šrot podelil na slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje, ki bo v soboto, 11. aprila. Vsi prejemniki priznanj bodo predstavljeni tudi v brošuri in v Mestnem časopisu, ki bosta izšla ob prazniku.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del