Quantcast
Radio1_v_zivo


Otroška soba je velikega pomena pri odraščanju vašega otroka: Izberite pravo zanj!
| 18. 2. 2020 9:51
Opremite jo tako, da bo srečen in bo rad preživljal svoj čas v njej
Ključne besede:     otroška    soba    Mali    vragci    pograd    posteljica    otrok    oprema
Izberite sobo, kjer se bo vaš otrok počutil dobro

Da je otroška soba zelo pomemben prostor vsake hiše ali stanovanja, se seveda strinjamo vsi. Vemo, kako močno lahko ta vpliva na otroka in kakšne učinke vse prinaša. Zato je pomembno upoštevati želje otroka. Otroške sobe so sobe, v katerih bodo otroci preživljali veliko časa. V njih se razvijajo razne ideje, odvija igra, ustvarjajo spomini, ipd. Tako ima soba velik pomen za otroka.

Kakšna bo izbrana otroška posteljica? Kakšne bodo stene? In preproga? Garderobna omara in vse ostalo, kar bomo našli v otroški sobi? 

V prvi vrsti mora seveda biti vsa oprema praktična in otroku prijazna. To pomeni, da jo namestimo tako, da ne more priti do raznih poškodb, da so otroku dosegljive njegove stvari, ipd. Vsekakor pa je tudi potrebno upoštevati starost otroka. Tako ne bo mladinska otroška soba primerna za dojenčka in obratno.

Če je otrok že samostojen, nam bo seveda sam predlagal, kakšne otroške sobe si želi. Če pa je še majhen in zanj urejami sami, pa bomo seveda poskrbeli za to, da bo soba uporabna, praktična in hkrati tudi lepa. Dovolj stari otroci si namislijo ogromno reči.Želijo si prav posebnih kosov opreme, kot je recimo kočija ali traktor namesto klasične otroške posteljice. Lučka naj bo porisana z raznimi junaki, preproga naj ne bo kosmata in tudi ne preveč groba, pa seveda pisane stene, ipd. Nič hudega, vse dokler bo otrok v svoji sobi užival. Res pa je, da otroška soba lahko služi lep čas in glede na to, da si otroci hitro premislijo in si želijo sprememb, je dobro, da pri opremljanju že pomislimo na to, da bo morda določena stvar močno posegla v prostor in jo bomo težje prilagajali njegovim potrebam. Nekako je potrebno najti ravnotežje med željami in možnostmi.

Če je otroška soba namenjena samo enemu otroku bomo tudi morda jo lažje namestili in opremili. Ko pa so sorojenci v sobi skupaj, pa seveda moramo upoštevati različne želje in tudi potrebe. Takrat se tudi možnosti skrčijo, saj bomo potrebovali več prostora. Recimo, otroške posteljice, sedaj dve ali tri, namesto ene. Razen, če se odločimo za pograd.

Otroški pogradi so odlična izbira in so priljubljeni tudi med otroci. Ker so pogradi za otroke primerni za določeno starost moramo seveda upoštevati, poleg tega, da skrbimo, da je otroška posteljica udobna in otroku primerna, je seveda dobro misliti tudi na sam videz in dizajn. Glede na to, da so nam na voljo tudi pogradi za otroke različnih barv, motivov, ipd., je smiselno, da si omislimo pograd, ki bo prava izbira za oba ali vse tri otroke. Otroški pogradi so tudi danes že cenovno dostopni, predstavljajo pa odlično možnost rešitve, izjemno učinkovito in praktično.Na trgu je veliko raznih proizvajalcev in prodajalcev, ki ponujajo nakup otroške sobe, otroške posteljice in pogradov ter druge opreme za otroke. Vsekakor se bomo odločili za varen nakup, zaupanja vreden in pri prodajalcu, kateri nam lahko ponudi zanesljivo veliko izbiro, zato da najdemo vse želeno na enem mestu.

Če pobrskamo na spletu, bo otroška trgovina Mali Vragci zagotovo pritegnila pozornost. To pa zato, ker je ponudba tako velika, da skorajda ni možnosti, da ne bi našli ustrezne otroške sobe, otroške posteljice in tudi pogradi za otroke so nam na voljo. Poleg celotne ponudbe, ki je pred nami, pa nam zagotavljajo tudi varen nakup. In, če imamo to prednost nakupovanja, da dejansko iz domačega naslonjača kupimo otroško sobo, jo seveda izkoristimo. Ker pa otroška soba ni nekaj, kar bi želeli hitro menjati in ponovno iskati ter kupovati, pa je morda izbira toliko težja in iščemo ter sprašujemo, se zanimamo za različne možnosti.

Ko bo otroška soba opremljena po željah in pričakovanjih otroka, ali po naših pričakovanjih (ker je otrok še majhen), bomo čutili zadovoljstvo. Seveda moramo zato kupiti kakovostno otroško sobo, ki nam bo nudila vse potrebno. Od omaric, otroške posteljice ali otroški pogradi, tudi drugepraktične uporabne vrednosti. Le tako lahko zadostimo pričakovanjem in željam, svojih ali otrokovih. Če se otrok sam odloči, nam s tem prihrani veliko iskanja. Smo mu pa seveda v pomoč pri svetovanju.
Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na to, kakšna bo otroška soba, kakšna otroška posteljica ali pa morda pogradi za otroke. Ker smo si ljudje medsebojno zelo različni, lahko pričakujemo tudi različne izbire. In zato je ponudba tako zelo pestra, da lahko vsak najde zase primerno ali ustrezno.

Cena otroške posteljice, morda celotne otroške sobe bo seveda odvisna od izbranih kosov. Cenovni razpon je zelo velik in se bodo cene oblikovale za vsako stvar posebej. Torej, iz kakšnega materiala je otroška soba, kaj vse nudi, kakšna je kakovost, morda ima določene posebnosti, ipd. Vse to bo vplivalo tudi na ceno. Lastnosti določene stvari so tiste, ki jo naredijo posebno in določijo njeno ceno. Tako so nam na voljo razni kosi po raznih cenah.

Ne glede na to, ali so v sobo nameščeni otroški pogradi, morda zanimive in drugačne otroške posteljice, ne glede na to, ali je klasična otroška soba ali pa so našo pozornost pritegnile prikupne in uporabne otroške sobe, bistveno je, da služi svojemu namenu. Dokler je še otrok majhen, da zadošča potrebam otroka in staršem lajša vsakdanjik, smo zagotovo našli pravšnjo. Ko pa si otrok sam izbere svojo sobo, dokler se v njej dobro počuti, je zanj popolnoma varna, praktična in uporabna, dokler predstavlja njegovo zavetje in gnezdo, dokler je to prostor igre, ustvarjanja in nastajanja raznih spominov, smeha in drugih čustev, smo našli pravo otroško sobo.

Tudi ni pomembno, koliko smo zanjo odšteli, bodisi za najcenejšo ali najdražjo. Bistveno je, da vsebuje vse tisto, česar si otrok ali starš želi.

Ker je otroška soba resnično velikega pomena pri odraščanju otroka.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del