Quantcast
Radio1_v_zivo


Voditeljica poročil presenetila gledalce z nenavadnim ''dodatkom''. To ji je dovolil celo direktor televizije!
Zanimivo | 24. 2. 2020 8:00
Na bradi si je naredila tradicionalno maorsko tetovažo
Ključne besede:     Voditeljica    poročila    Maori    tetovaža    brada    televizija    dodatek    tradicija    tatu
Voditeljica se je na televiziji pojavila z nenavadno tetovažo na bradi

35-letna voditeljica Oriini Kaipara si je naredila tradicionalno tetovažo, ki jo imajo ženske pri Maorih, domorodnice ljudstva iz Nove Zelandije. S tovrstno tetovažo na bradi je postala prva voditeljica, ki se je tako pojavila na javni televiziji in mnoge gledalce navdušila.Ko je Oriini direktorju televizije povedala kaj namerava, je bil precej skeptičen, saj ni vedel, kako bo to vplivalo na gledalce. Kasneje je ugotovil, da se je odločila prav. Ljudje so bili navdušeni in odziv javnosti precej pozitiven.Mama štirih otrok, ki živi v Okladnu je šele leta 2017 opravila DNK test in dobila potrditev, da je 100 % potomka Maorov. Ponosna na svoje korenine in vesela, da je del tako velike kulture, si je v ta namen na brado tetovirala značilno maorsko tetovažo.

To so tetovaže, ki se precej razlikujejo od navadnih ''popularnih'' tetovaž. Ne gre le za slike in umetnine na telesu, ampak predstavljajo globji pomen. Vsak vzorec nosi dolgo zgodovino svojega nastanka in dragoceno kulturno dediščino.Maorci pravijo, da njihove tetovaže prestavljajo modrost, nekoč pa so ljudem pomagale pri lovu in jih zaščitile pred zunanjim svetom. Nekoč so verjeli in v to še vedno verjamejo, da tetovaže na koži spremenijo usodo ter  tistemu, ki jih nosi, prinesejo v življenje ogromno sreče.
Vzorec, ki ga nosi voditeljica je eden najpogostejših vzrocev in naj bi prestavljal zvestobo in prijateljstvo. Spirale, ki so povezane med seboj predstavljajo torej enotnost in povezovanje med ljudmi ter prinašajo srečo. 

''Reakacije okolice so bile neverjetne. Malo ljudi je bilo ravnodušnih, le nekaj izmed njih je bilo ogorčenih. Naredila sem tisto, kar sem čutila, da je prav in zelo sem zadovoljna. Verjamem v to, da bom s to tetovažo spodbudila še ostale ženske oz. potomke Maorov, ki ne upajo narediti tega,'' je zaključila in dodala, da bi moral vsak narod svojo kulturo spoštovati ter jo ohranjati.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del