Quantcast
Radio1_v_zivo


Sejem Agritech v Celju
| 29. 1. 2020 9:27
Na sejmu se bo predstavilo več kot 120 razstavljavcev
Ključne besede:     Agritech    Celje    kmetje    mehanizacija    Renata Košenina
agritech
Agritech v Celju je lani obiskalo 20.700 obiskovalcev.

Renata Košenina, vodja sejma
PRENESI DATOTEKO
Predstavilo se bo veliko ponudnikov kmetijske in gozdarske opreme.
PRENESI DATOTEKO
Pripravili smo številne spremljajoče dogodke.

Na celjskem sejmišču bo danes ob 11.uri minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek odprl največji strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije – Agritech. Ta bo odprt do nedelje in bo na enem mestu mestu ponudil vse, kar za svoje delo potrebujejo kmetovalci in gozdarji. Na sejmu se v osmih dvoranah predstavlja 120 razstavljavcev in 300 blagovnih znamk.

 


Pripravili bodo tudi številne spremljajoče dogodke. Tako bo na voljo testiranje traktorjev različnih proizvajalcev. Četrtek bo namenjen mladim in njihovi izobrazbi v gozdarski in kmetijski panogi.  Mladi bodo tako lahko na enem mestu dobili vpogled v razna izobraževanja na želenem področju in lahko vzpostavili stik s potencialnimi delodajalci. Petek bo namenjen trajnostnemu kmetovanju ob vse večjih podnebnih spremembah, sobota pa  lastnikom gozdov.


 

V soboto bo  Zveza lastnikov gozdov Slovenije pripravila tudi okroglo mizo na temo »Komu resnično pripadajo slovenski gozdovi?«, ki bo med drugim osvetlila probleme, s katerimi se srečujejo slovenski zasebni lastniki gozdov na svojih gozdnih posestih.