Quantcast
Radio1_v_zivo


Kamerat v Velenju
| 28. 1. 2020 11:55
Lani so v Velenju opravili 635 voženj s Kameratom
Ključne besede:     Kamerat    Velenje    vožnje    starejši
vozilo Kamerat
Za prevoz s Kameratom se je potrebno naročiti na telefonski številki 080 15 70.

V začetku novembra leta 2018 so v Mestni občini Velenje kupili električni avtomobil in začeli z izvajanjem projekta Kamerat, ki omogoča starejšim in gibalno oviranim več mobilnosti. S Kameratom upravlja Mladinski center Velenje, vozijo pa ga prostovoljci Udarnika Mladinski center Velenje. Brezplačni prevozi so namenjeni starejšim od 65 let ter gibalno oviranim ljudem, ki nimajo drugih možnosti prevoza. Lani so opravili vozniki prostovoljci 635 voženj. Med približno devetdesetimi uporabniki storitev je bilo največ voženj opravljenih v Zdravstveni dom Velenje, trgovino, Bolnišnico Topolšica, lekarno, banko, pošto in na pokopališče.

 

S projektom Kamerat so v Velenju želeli kakovost bivanja občanom, ki te storitve potrebujejo, še izboljšati ter jim olajšati življenje. Pri projektu Kamerat ne gre le za prevoz, ampak je cilj, da se vzpostavlja »prijateljstvo« med izvajalci in uporabniki storitev, saj vozniki z veseljem pomagajo in uporabnikom, če želijo, nudijo tudi pomoč pri nošnji težjih predmetov (npr. ob prevozu v trgovino), nudijo oporo ob hoji in poskušajo pot uporabnika čim bolj olajšati. Od tod tudi ime Kamerat (tovariš, prijatelj).

 

Za lažjo organizacijo prevozov je potrebno vsak prevoz najaviti na telefonski številki 080 15 70 vsaj 3 dni preden je prevoz potreben. Klice sprejemajo od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Klicni center so vzpostavili v Uradu za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje. Prevoze izvajajo med tednom  med 7.30 in 15.30 na relaciji Šaleške doline (zdravstveni dom, pokopališče, lekarna, banka, trgovina, Bolnišnica Topolšica …).