Quantcast
Radio1_v_zivo


Hčerko slikala z neznanim dečkom in odkrila nekaj neverjetnega: ''Ko sem doma sliko pogledala še 1 x, sem opazila''
Srčkano (cute) | 28. 1. 2020 10:01
Ko bi bili vsi takšni kot so otroci, bi bil svet lepši ...
Ključne besede:     otrok    mama    plaža    rasizem    ljubezen    čustvo    deček    deklica    koža    polt
To je čista ljubezen, brez obsojanja, brez rasizma

Ayanna Toye Barrows je na plaži slikala hčerko, ki je tam spoznala neznanega dečka in šele doma ugotovila, kaj v resnici za res šteje - to je ljubezen do tistih, ki jih ne poznamo, jih ne obsojamo in jih preprosto sprejmemo takšne kot so, drugačne. Otroka sta ji dala misliti in spoznala je, da je otroška ljubezen tista, ki ne gleda na barvo kože ali to, od kje človek prihaja - enostavno sprejmejo vsakega. 

S hčerko sva bili na plaži, ko je k nama pritekel majhen svetlolasel deček. Hčerki je pokazal verižico okoli vratu, kjer je imel privezan zob morskega psa. Povedal ji je, kako mu je ime in jo vprašal, kako je njej. Kar naenkrat sta se začela pogovarjati, se smejati in si nato izrekla ''adijo''. Zdelo se mi je simpatično, kako jo je neznani deček ogovoril in kako hitro sta navezala stik. Nato je odšel v drugo smer, kjer ga je čakala mama, midve pa v drugo. Čez nekaj minut pa je spet pritekel za nama in kričal hčerino ime. Ustavili sva se in zopet sta si izmenjala par besed, povedal pa ji je še, da ima njegova verižica z super moči. Zdelo se mi je tako prisrčno. Preden je zopet šel, je k nama pristopila tudi njegova mama. Vprašala sem jo, če ju smem slikati skupaj. Še preden sem vzela telefon, sta se objela, kot bi se poznala od nekdaj, se nasmejala in si več kot 20 x izrekla adijo ... Bila sem presenečena in hkrati ganjena, kako so otroci povezani ter kako se hitro ujamejo. 

V hipu sem spoznala, kako bi bilo lepo, če bi bili vsi ljudje na svetu takšni. Ne bi bilo rasizma, obsojanja, sovraštva, ločevanja ... Preprosto ljubezen, objemi in nasmehi. Svet bi bil lepši. 

Ko sem doma še enkrat pogledala sliko sem spoznala, kaj v  resnici za res šteje. To je ljubezen in da se ne obsojamo ter se sprejemamo. Dva otroka se prvič vidita na plaži, se začneta smejati, pogovarjati in vse kar vidita je to, da sta oba enaka - brez razlik.

Svet bi bil lepši, če bi se vsi obnašali tako, kot ona dva.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del