Radio1_v_zivo


Turistka pozirala z deklicama s Tajske in po pregledu fotografij ugotovila, kaj se je zgodilo!
OMG/WTF | 10. 1. 2020 6:03
Prikupni deklici sta ji ukradli uro na roki, a tega sploh ni opazila
Ključne besede:     turistka    Tajska    ura    kraja    deklica    kultura    tatovi    dopust    izlet    fotografija    zvito
Deklica ji je ukradla uro, a tega sploh ni opazila ...

Turistka na fotografiji je bila s partnerjem na Tajskem, kjer sta v času dopusta obiskala tudi tempelj Wat Phra That Doi Suthep. 

Pred vstopom v zgradbo sta srečali dve ljubki deklici, oblečeni v njihova kulturna oblačila in se želela z njimi fotografirati. Turistka ju je prosila, če se lahko postavita zraven nje in deklici sta prikimali. Navdušena je bila nad njuno prijaznostjo in tem, kako lepo sta se stisnili k njej ... a vse z razlogom.


Deklica, ki je stala ob njej na levi strani, ji je zvito ukradla uro, brez, da bi to opazila 

Ko sta se vrnila domov z dopusta, pa je opazila, da na levi roki nima ure. Začela se je spraševati, če jo je sploh vzela na dopust ali jo je morda izgubila. Šele ko je pregledala fotografije, pa je ugotovila, kaj se je zgodilo. Deklica ji je ukradla uro.

Dogodek je prijavila policiji in prejela odgovor, ki ga ni pričakovala. Povedali so ji, da gre za tajske otroke, ki jih starši izučijo za krajo. Po večini so to revne družine, ki se želijo na ta način preživeti.


Deklici sta izučeni, da turiste pretentata s svojo prijaznostjo in naklonjenostjo, nato pa jih oropata, brez, da bi opazili

Otroci niso nič krivi in jih nekateri imenujejo kar ''ljubki tatovi''. S svojim prisrčnim obrazom zmedejo turiste, se jim prikupijo in jih na skrivaj oropajo.

''Niso krivi oni, temveč starši, ki jih v to prisilijo,'' so zapisali nekateri, ki poznajo podobne primere.