Quantcast
Radio1_v_zivo


Najbolj nevarna poza v seksu: Zaradi tega načina lahko pristaneš na urgenci
Ljubezen & seks | 31. 12. 2019 8:40
Si že slišal za zlom penisa?
Ključne besede:     seks    poza    nevarnost    pasje    doggy    postelja    raziskava    zlom    penis
Poza ''po pasje'' je najbolj nevarna ...

O spolnosti skoraj nihče ne razmišlja na način, da bi bila nevarna, ampak zgolj na nekaj, kar je povezano z užitkom. Pa vendar se lahko zgodi tisto, česar ne pričakujemo in takrat je situacija sila neprijetna.

Študijo o tem, katere poze so med seksom nevarne je opravila skupina zdravnikov, ki je ugotovila, katera poza največkrat vodi do poškodb oz. do ''zloma'' penisa. 

Raziskave so pokazale, da ga utrpi en moški na 100.000. Med erekcijo je to tkivo zelo napeto in trdno, pod napačnim ali premočim pritiskom pa lahko poči, se pretrga. Ob zlomu se zasliši močan pok, v trenutku uplahne erekcija, penis oteče na mestu zloma, se začne kriviti, vse skupaj pa spremlja zelo močna, ostra bolečina.


Do zloma penisa najpogosteje pride pri grobem seksu, in sicer najpogosteje v primeru, ko penis zdrkne iz vagine in zadene bodisi v sramno kost

V 50 % pride do zloma takrat, ko je ženska zgoraj (poza jahalke). Zgodilo se je, ko je ženska s svojo težo sedla nanj, penis pa se je nekoliko neobičajno ukrivil, ko ga je moški želel potisniti vanjo. Pri tem pa se je v vagini zaradi sile njene teže in pritiska zlomil. Možnost je tudi, da ženska naredi zelo oster gib na penisu in ga s tem poškoduje.Drugi najpogostejši razlog je analni seks.
To se je zgodilo v 28,6 % primerov, 21,4 % moških pa je zlom doživelo med seksom v misijonarskem položaju.V nekaj malih primerih pa je prišlo do zloma tudi med samozadovoljevanjem. Čeprav je pri masturbaciji običajno nadzor moškega večji in je zato bolj previden, se najdejo tudi tisti, ki to počnejo na neobičajne načine ter privede do poškodb.

A naj te ti podatki nikakor ne spravijo v slabo voljo, še manj pa, da bi se zaradi tega odrekel seksu.

Naj bo novo leto čim bolj polno ljubezni, posteljnih užitkov in norega seksa ;)
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del