Radio1_v_zivo


Gradnja krožišča poteka po načrtih
| 10. 12. 2019 9:37
V Celju bodo uredili štiri krožišča za umirjanje in večjo pretočnost prometa
Ključne besede:     Celje    krožišče    Ljubljanska cesta    Garažna hiša Glazija
Glazija
Če bodo vremenske razmere ugodne, bi lahko bilo krožišče na Ljubljanski cesti zgrajeno do konca leta.

Prva od treh faz izgradnje krožišča, ki bo Ljubljansko cesto povezalo z Garažno hišo Glazija in Splošno bolnišnico Celje, bo kmalu zaključena.  V teh dneh na severno-zahodnem delu ceste gradijo pločnik za pešce, kolesarsko stezo in avtobusno postajališče, ki bo nekaj metrov daljše od prejšnjega in bo omogočalo, da se bodo lahko hkrati varno ustavili trije ali celo štirje avtobusi. 

 

Novo krožišče na Glaziji bo dolgoročno zelo pomembno zaradi načrtovane širitve garažne hiše in ureditve izvoza za reševalna vozila Zdravstvenega doma Celje. Bistveno bo prispevalo  k večji pretočnosti in umiritvi prometa na Ljubljanski cesti, ki je kot glavna mestna vpadnica iz smeri Levca prometno zelo obremenjena, vozniki pa na njej zaradi ravnine pogosto presegajo dovoljeno hitrost.

 

Da bi zagotovili večjo prometno varnost in večjo pretočnost prometa, na celjski občini načrtujejo še gradnjo krožišč na treh drugih lokacijah in sicer na križišču Čopove ulice in Ljubljanske ceste, na križišču Partizanske ceste in ceste od Celja do Laškega ter na križišču Kidričeve ceste in lokalne ceste za Slance in Bukovžlak.