Quantcast
Radio1_v_zivo


Moški priznal, KAKO LULA in med prijatelji doživel negativno reakcijo: ''TI NISI NORMALEN, NEHAJ!''
Uporabna vsebina | 9. 12. 2019 10:07
Opisal svojo težavo s prostato in dejal, da zaradi tega lula sede
Ključne besede:     lulanje    sede    stoje    prostata    težave    pismo    školjka    potreba    wc    zdravje
Priznal, da lula sede ...

Na neki hrvaški spletni strani so prejeli zanimivo pismo 29-letnega moškega, ki jim je opisal svojo težavo in dejal, da je zaradi tega močno zaskrbljen. Dejal je, da se počuti čudno in nelagodno, ker ga prijatelji obsojajo, da ni normalen. Ko jim je namreč priznal, da lula sede, so ga začeli obtoževati, da ni normalen.

***
Niti eden od prijateljev ali prijateljic me ne razume, ko sem jim nekaj časa nazaj zaupal, da lulam sede. Začeli so me obsojati, da nisem normalen in da bi moral to opravljati stoje - tako kot to počno pravi moški. 

Razlog, zakaj lulam sede je enostaven. V družini imamo vsi člani moškega spola težave s prostato, kar se vleče že kar nekaj generacij. V nekem članku sem zasledil, da moški, ki lulajo sede, na ta način pazijo na svojo prostato in jim to bolj koristi. Bi moral lulati stoje kljub težavam s prostato?

Sem mar res čuden?! Prijatelji pravijo, da pravi moški lulajo stoje in nič drugače ter da sem nenormalen. 


Na njegovo pismo se je odzvalo veliko moških, vpletle pa so se tudi ženske. So moški, ki nikakor ne bi lulali sede, saj se jim zdi to popolnoma čudno ali celo, ponižujoče. Ženske pa so dejale, da je prav, da moški lulajo sede, saj je drugače ''poscano'' vse naokoli.Moški, ki imajo povečano prostato in s tem povezane značilne težave, bi morali urinirati sede. Pretok urina je tako bolj nemoten, urin izteče hitreje, obenem pa v mehurju zastaja manj urina; povečana prostata zaradi svoje velikosti namreč poslabša pretok urina, ki zastaja v mehurju, to pa lahko povzroči vnetje in nastanek kamnov.

Razlaga, zakaj naj bi moški urinirali sede tako kot ženske, je torej preprosta - v tem položaju so mišice medeničnega dna in nog bolj sproščene, kar urinu omogoča boljši prehod. S tem se zmanjša tudi čas uriniranja in količina zastalega urina.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del