Quantcast
Radio1_v_zivo


9 visoko plačanih služb za vse, ki so leni in nimajo visoke izobrazbe
Zanimivo | 9. 12. 2019 8:18
Številka 2 je za moške, kaj pa bi izbrale ženske?
Ključne besede:     službe    lenoba    plača    denar    delo    bizarno    zaslužek    izobrazba
Si len? To je potem zate :)

Vsak od nas sanja o službi, v kateri bi delal po liniji najmanjšega odpora in bil za to mastno plačan. Žal Slovenci tega nimamo, imajo pa to Američani. Najbolj lenim ljudem nudijo službe, kjer ne bodo porabili niti kančka živcev ali si nakopali sivih las. Najbolj bizarno pa je to, da so za lenobo še hudičevo plačani.


1. Preizkuševalec postelj v hotelih


Delo za vse, ki raje ležijo, kot pa sedijo in so povrhu vsega še leni. Mesečno plačilo, ki ga prejme preizkuševalec postelj nanese skoraj 1.000 dolarjev na dan, brez, da bi se utrudil. Vse kar mora znati je, da preizkusi spanje na postelji in nato povedati, če je udobna.2. Preizkuševalec piva


Za preizkuševalca piva ne rabiš biti poseben poznavalec tega hmeljnega napitka, ampak moraš le imeti rad pivo in ga znati oceniti. S tem si lahko prislužiš najmanj 40.000 dolarjev na leto. Delo, ko si lahko upravičeno pijan.

3. Preizkuševalec čokolad


Če si len in obožuješ povrhu vsega še sladko, potem je ta služba, kot nalašč zate. Vse kar delaš je, da cel dan sediš in preizkušaš različne okuse čokolad in tako zaslužiš 70.000 dolarjev na leto. Edina slaba stran tega dela je ta, da se ne viša le številka na bančnem računu, ampak tudi na tehtnici.


4. Preizkuševalec sladoleda


Morda ti bodo večkrat na dan zmrznili možgani, ampak se zagotovo splača. V žep lahko pobašeš kar 60.000 dolarjev letno in sicer s preizkušanjem različnih okusov sladoledov.
5. Prevajalec jezikov


Ta služba sicer zahteva malce več znanja od ostalih ''lenobnih'' služb, saj moraš obvladati jezike. Vendar, če znaš tekoče govoriti in pisati določen jezik, ki ga zahtevajo, lahko zaslužiš 132.000 dolarjev na leto. Najboljše pa je, da to delo opravljaš iz domačega naslonjača.


6. Študent za spanje


Podobno delo, kot je preizkušanje postelj v hotelu, razlika je le v tem, da gre tukaj za ''študij''. Če se počutiš dovolj lenega se torej lahko prijaviš v ''študij za spanje.'' Vse kar moraš storiti je, da ostaneš v postelji toliko časa kolikor zahtevajo in zaslužiš skoraj 20.000 dolarjev na leto.
7. Preizkuševalec novih računalniških igric


50.000 dolarjev letno lahko zaslužiš, če se prijaviš na razpisano mesto preizkuševalca novih igric. Podjetje, ki plačuje ljudi za igranje igric želi, da preizkusijo igro še preden gre na trg in o njej podajo mnenje - slabosti in prednosti, kaj morajo še izboljšati, itd.


8. Ugibanje, katerega spola bo piščanček


Kako prosim? Ja, prav si prebral - iščejo poznavalca, ki bo ugotovil spol piščanca, še preden se izvali. Če misliš, da imaš dobro intuicijo in imaš rad ta mala bitja, lahko zaslužiš 30.000 dolarjev na leto.


9. Športni navdušenec


Si len, ampak velik navdušenec športa, ki ga spremljaš preko televizijskih ekranov, prav nič pa te ne bi motilo, če bi si tekmo ogledal v živo? Potem si pravi za to. Pošljejo te na določeno tekmo, tam pa moraš biti le navdušen, glasen in znati navijati. Za to boš plačan 1.000 dolarjev na tekmo.