Quantcast
Radio1_v_zivo


Adventni venec težak kar 300 kilogramov
| 4. 12. 2019 10:46
V središču Banovcev na zelenici
Ključne besede:     Turistično društvo    člani
 Pri pletenju adventnega venca je sodelovalo 15 članov Turističnega društva Banovci in drugih vaščanov.
Pri pletenju adventnega venca je sodelovalo 15 članov Turističnega društva Banovci in drugih vaščanov.

V središču Banovcev so člani Turističnega društva Banovci na zelenici pri vaški kapeli in gasilskem domu na prostem spletli in postavili orjaški adventni venec.

V Banovcih že 20 let na prostem pletejo in postavljajo adventni venec v adventnem času in tudi tokrat niso pozabili na tradicijo.

Člani Turističnega društva Banovci so na prostem spletli in postavili adventni venec, na katerega so namestili štiri lučke. Vsako nedeljo se bo ena lučka prižgala vse do božiča.

Za pletenje so porabili okrog dva kubična metra smrekovih vej, ki so jim jih podarili vaščani iz Križevcev. Zunanjost venca so okrasili z rdečimi in zelenimi pentljami ter venec še okrasili s štirimi lučkami, ki bodo do izraza prišle v nočnem času.

Pri pletenju adventnega venca je sodelovalo 15 članov Turističnega društva Banovci in drugih vaščanov. Pri sakralnem objektu svetega Florjana v Banovcih so sicer spletli tudi manjši adventni venec iz smrekovih vej.  V neposredni bližini venca so Terme Banovci, zato ga bo videlo nedvomno tudi veliko turistov, ki bodo prihajajoče praznične dni zahajali v ta del Slovenije. 

Člani društva in vaščani Banovcev ocenjujejo, da je njihov venec največji v Prlekiji.