Quantcast
Radio1_v_zivo


ČAS ZA ZAMENJAVO SLUŽBE? Če prikimaš 7 točkam, potem to stori čimprej!
Zanimivo | 4. 12. 2019 3:41
Ko enostavno ne zmoreš več ...
Ključne besede:     služba    stres    zamenjava    odpoved    izgorelost    delo    odhod
Če se najdeš, potem je morda čas za premik

Velikokrat sanjaš o tem, da bi pustil službo in si poiskal drugo? Si nesrečen in opažaš, da se z muko odpraviš na delo? Preveri seznam občutkov, ki ti dajo vedeti, da je morda res čas, da si poiščeš nekaj novega ...


1. Občutek, da te v službi ne cenijo dovolj - sprašuješ se, kdaj si nazadnje prejel pohvalo in spoznaš, da že zelo dolgo ne. Če imaš občutek, da si premalo plačan za svoje delo in veš, da za podjetje storiš veliko, potem je morda čas, da se pogovoriš za nadrejenim ter mu poveš, kaj si želiš.


2. V službo se odpraviš z muko - odhod v službo ti predstavlja velik odpor in občutek imaš, da ne boš zmogel. Jutra so zate grozljiva, saj veš, da moraš na mesto, kjer boš bil celih 8 ur ali več. Včasih bi najraje pobegnil.


3. Zaradi službe ne spiš - preden zaspiš, je tvoja misel le ta, kaj bi naredil, da ti ne bi bilo treba na delo. Razmišljaš o tem, kako te služba utesnjuje, zavira pri opravljanju življenjskih nalog in kako te spravlja v stres.


4. S sodelavci si v slabih odnosih - ko se znajdeš v položaju, da se ne razumeš s sodelavci, potem je to lahko kar velik razlog, da je odhod na delo muka. Odnos s sodelavci je namreč ključnega pomena, da se počutiš dobro in da je v okolju, kjer delaš, pozitivna energija, ki pripomore tudi k temu, da si pri delu uspešen.


6. Sanjariš o drugem poklicu - vsakdan razmišljaš, kako boš pustil zdajšnjo službo in si poiskal nekaj novega. Nimaš več volje, da bi se na trenutnem delovnem mestu izpopolnjeval, temveč strmiš le k temu, da najdeš nekaj novega.


7. To, kar delaš preprosto ni zate - dokler ne poskusiš ne veš in tako si se znašel v službi, ki je bila na začetku super, zdaj pa si spoznal, da ni zate. V njej se enostavno ne najdeš, nisi dober in področje, ki ga upravljaš sploh ni zate. Nekaj časa si se še trudil, da bi mogoče to pozicijo vzljubil, a vidiš, da zaman. Morda je krivo to, da so tvoje misli obremenjene s tem, da v tem nisi dober in se sploh ne trudiš - poskusi najti pozitivno stvar v svoji službi in se jo lotiti kar se da dobro. Če vidiš, da res ne gre, potem je morda čas za spremembo!


Srečno!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del