Quantcast
Radio1_v_zivo


Oskrbovana stanovanja v Velenju
| 28. 11. 2019 13:48
V 15 oskrbovanih stanovanj se bodo jutri vselili starejši Velenjčani
Ključne besede:     Oskrbovana stanovanja    Peter Dermol    Velenje    starejši
stanovanje
Z gradnjo stavbe so v Velenju začeli lani, v njej pa je 15 najemnih oskrbovanih stanovanj.

Peter Dermol, podžupan Mestne občine Velenje
PRENESI DATOTEKO
Poskušamo biti prijazni starejšim ljudem.

V Velenju so danes namenu predali 15 oskrbovanih stanovanj. Gre za sedem enosobnih stanovanj, namenjenih bivanju dveh oseb, osem pa je garsonjer, namenjenih bivanju ene osebe. Velenjska občina je stanovanja, v katera se bo jutri vselilo 22 ljudi, oddala v neprofitni najem. Mesečna najemnina znaša od 180 do 220 evrov.

 

Nova stanovanja so v bližini Doma za varstvo odraslih Velenje, kar pomeni, da bodo najemniki imeli možnost koriščenja domskih uslug. Blizu so tudi zdravstveni dom, lekarna, trgovine in Sončni park. Ob oskrbovanih stanovanjih je tudi parkirišče s 24 parkirnimi mesti.


Za stanovanja je bilo veliko zanimanja, saj je v Velenju kar 25 odstotkov populacije starejše od 65 let, je povedal podžupan Peter Dermol.  
Za gradnjo stanovanj je velenjska občina najela skoraj 240.000 evrov dolgoročnega posojila pri stanovanjskem skladu, ki je kot soinvestitor v projektu prispeval skoraj 547.000 evrov. Celotna investicija pa je stala 1,4 milijona evrov.  Ta oskrbovana najemna stanovanja so prvi projekt, v katerem je stanovanjski sklad sodeloval z občino, ki bo tudi upravljala s stanovanji.