Quantcast
Radio1_v_zivo


Pred 11-urnim letom je na spletu zapisala EN STAVEK! Med letenjem se ji ni sanjalo, KAJ O NJEJ GOVORI CEL SVET!
Viralno | 27. 11. 2019 7:00
Cel svet je o njej govoril, da je rasistka in da mora takoj izgubiti službo!
Ključne besede:     letalo    twitter    stavek    rasizem    ogorčenje    aids    črnci    afrika    služba    odpustitev
Justine je mislila, da bo s stavkom nasmejala splet ... naredila pa si je škodo!

Nekdanja PR-ovka podjetja IAC je davnega leta 2013 na splet zapisala stavek, za katerega se ji niti malo ni sanjalo, da bo sprožil val ogorčenja ter bo zaradi tega celo ostala brez službe. Zdaj se je odločila spregovoriti o svoji zgodbi v knjigi So You’ve Been Publicly Shamed avtorja Jona Ronsona, ki govori o tistih, ki so se na podoben način javno osramotili.

Justine Sacco se je v Londonu vkrcala na letalo za Afriko, za mesto Cape Town in pred 11-urnim letom še zadnjič, preden je ugasnila telefon, ''tvitnila'' sledeče:

''Grem v Afriko! Upam, da ne dobim AIDS-a. Hecam se! Bela sem!''


Svet je skoraj znorel, ko so videli, kaj je zapisala

S stavkom za katerega je smatrala, da bo ljudi nasmejal, si je v resnici naredila pravo škodo. Različne skupine so zahtevale njeno takojšnjo odpustitev, zaposleni v hotelih v Capetownu pa so že grozili s protesti, če jo bodo sprejeli v svoje prostore. 


Po Twitterju se je njen stavek razširil kot ogenj, zraven pa so ljudje pripisali: #HasJustineLandedYet

Ves svet je videl, kaj se dogaja, samo ona o tem ni vedela ničesar. Vsi so spremljali njeno odpoved, nekdo pa se je celo javil, da bi jo fotografiral v trenutku, ko dvigne telefon in izve, kaj se dogaja.


En stavek in njeno življenje se je obrnilo na glavo

Iz vsega sveta je začela prejemati grožnje, njeno ime je bilo v hipu oblateno. Oklicana je bila za rasistko. Prejokala je cele noči, ni mogla spati ali pa se je sredi noči zbujala, ne da bi vedela, kje je. To se je zgodilo pred letom dni.

''Nisem mogla verjeti, da bi kdo moje besede vzel dobesedno. Na žalost nisem karakter iz South Parka ali komedijantka, zato nisem imela namena politično komentirati te epidemijo na tako politično nekorekten način na javnih omrežjih,'' je povedala in rekla, da s svojo objavo ni dobesedno mislila, da belci ne morejo dobiti AIDS-a, a ji ta zagovor ni prišel v korist.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del