Quantcast
Radio1_v_zivo


Sol za Celjane
| 18. 11. 2019 11:07
Tudi letos bo na voljo brezplačna sol za posipanje
Ključne besede:     Sol    MOC    Celje    posipanje
sol
Vsak objekt bo lahko dobil 25 kilogramov soli za posipanje.

Lani so Celjanom na celjski občini prvič zagotovili brezplačno sol za posipanje javnih površin, na katerih je čiščenje velikokrat onemogočeno, to so predvsem parkirišča pred objekti, dvorišča in zunanja stopnišča. Odziv med občani je bil zelo dober, saj so razdelili približno 7.500 kilogramov soli. Brezplačno sol za posipanje javnih površin bodo zagotovili tudi letos. V prihodnjih dneh bodo na sedeže mestnih četrti in krajevnih skupnosti poslali obvestilo, da lahko predstavniki večstanovanjskih objektov na sedežu Režijskega obrata Mestne občine Celje na Cinkarniški poti 19 brezplačno prevzamejo 25 kilogramov soli na objekt.

 

Za čiščenje cest v celjski občini bo skupaj s pogodbenim podizvajalcem tudi letos skrbelo javno podjetje Vodovod – kanalizacija. Ob sneženju najprej očistijo glavne, nato pa stranske ulice. Prednost pri čiščenju imajo javne ustanove. Zimska služba torej vedno najprej  očisti sneg v okolici zdravstvenega doma, gasilskih domov, šol, vrtcev in ostalih javnih objektov, na ostalih  občinskih cestah pa po vnaprej določenem prednostnem seznamu.

 

Napotki za občane ter lastnike in najemnike poslovnih prostorov:

 

- občani dvorišča in vhode počistijo sami

- lastniki in najemniki lokalov (poslovnih prostorov) prostor pred lokali počistijo sami in skrbijo za prehodnost

- čiščenja snega s parkirišč pred trgovinami, restavracijami in gostilnami je v pristojnosti njihovih lastnikov

- stanovalcem večstanovanjskih stavb svetujejo, da se z upravniki pravočasno dogovorijo, kdo bo zadolžen za čiščenje snega izpred večstanovanjskih stavb (vhod, parkirišče)

- vse občane ter lastnike in najemnike poslovnih prostorov prosimo, da snega ne mečejo na cesto in pločnik. Pozorni naj bo tudi na zabojnike za odpadke, ki jih ne smejo založiti s snegom. Do njih morajo pustiti prost dostop.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del