Quantcast
Radio1_v_zivo


(PREPLAH NA INSTAGRAMU) Čez noč zadelo tudi Slovence! "Kaj bomo pa sedaj?"
Viralno | 15. 11. 2019 8:05
Instagram tudi v Sloveniji SKRIL število všečkov
Ključne besede:     Instagram    všečki    Slovenija

Tudi slovenske uporabnike Instagrama je zadelo to, kar so vodilni pri tem izredno popularnem družbenem omrežju napovedovali več mesecev. Instagram je pri objavah skril število všečkov. Nekateri Slovenci ta podatek sicer še vedno vidijo, a je le vprašanje časa, kdaj ga tudi oni ne bodo več.

 

Po tem, ko je Instagram skrivanje všečkov testiral v Avstraliji, Italiji in Irski, so se danes zjutraj slovenski uporabnik zbudili in na Instagramu opazili, da se število všečkov pri objavah ne prikazuje več!

 

 

Tako po novem izgleda prikaz števila všečkov. 

 


Instagram se je za ta ukrep odločil zato, da bi zmanjšal pritisk na uporabnike Instagrama, saj naj bi več kot 40% mladih v lanski raziskavi priznalo, da čutijo pritisk in so obremenjeni s številom všečkov, ki jih dobivajo njihove objave.

 

Nad spremembo so seveda najmanj navdušeni influencerji, ki svojo popularnost in finančne prilive zaupajo ter prepuščajo prav velikemu številu všečkov. "Kaj bomo pa sedaj?" se je glasil najbolj pogost komentar preteklih mesecev testiranja skrivanja števila všečkov.  

 

 Tako po novem izgleda prikaz števila všečkov.

 

Kaj to pomeni za uporabnike?Ko boš objavil fotografijo in jo bodo tvoji sledilci všečkali, slednji števila všečkov ne bodo več videli, še vedno pa boš skupno število videl ti. Potreben bo le dodatni klik. 

Kaj to pomeni za influencerje?Za tiste uveljavljene verjetno velike škode ne bo. Nabor podjetij, s katerimi delajo bo najverjetneje ostal enak, bo pa vsekakor to vplivalo na nove uporabnike, ki bi se želeli podati na pot Instagram vplivneža, saj bodo težko dokazovali "popularnost".