Quantcast
Radio1_v_zivo


8-krat so ji na pregledu POTRDILI ISTO, nato pa preobrat! V porodniški sobi zaslišala besede, ki so jo presunile
Zanimivo | 14. 11. 2019 8:01
''DEČEK JE,'' je presenečeno dejal zdravnik, ko je namesto deklice, pokukal deček
Ključne besede:     ultrazvok    potrditev    porod    deček    deklica    šok    spol    rojstvo    roza
Mamica Sarah bila prepričana, da bo rodila deklico, nato pa preobrat: ''DEČEK JE!''

Sarah Heaney (28) in njen partner William (29) iz Irske sta bila v pričakovanju tretjega otroka ter bila prepričana, da bo tudi tokrat hčerka. Opravila je kar 8 pregledov, kjer so ji vedno znova potrdili, da bo na svet privekala deklica, zato je misel o tem, da bi morda rodila dečka, čisto opustila. 


Nakupila sta oblačila, kjer je pisalo ''mala sestrica''

S partnerjem sta predčasno začela z opremljanjem otroške sobe, ki sta jo prebarvala na roza, nakupila veliko oblekic, rozasto zibelko, roza odeje in vse kar naj bi nosile deklice. Nakupila sta celo oblačila, kjer je pisalo ''mala sestrica,'' imela pa sta izbrani tudi dve dekliški imeni, Luna in Penny. O tem, kako bi dala ime sinu, nista niti malo razmišljala.


Omaro sta napolnila z dekliškimi oblačilci, ko je na svet privekal deček

Dva dni pred porodom jo je ginekolog ponovno pregledal, da vidi v kakšenm stanju je otrok, ko presenečen ugotovi, da bo deček. Mislila je, da gre za pomoto, saj so ji kar na 8-ih pregledih potrdili, da bo zagotovo deklica.

In bil je čas poroda. Na svet je res privekal deček, težek 3200 grama. Čeprav je družinica pričakovala deklico, so se novega člana Maksa zelo razveselili.


Maks je dobil roza zibelko in roza odejice

''Ko sem izvedela, da bom zopet rodila deklico, sem bila vesela, saj sem bila bolj vajena delati z deklicami, kot pa z dečki. No, potem pa se zgodi veliko presenečenje. Na svet je prišel naš Maks. Starejša hčerka Ella (7) je bila  skrajno vesela brata, čeprav je bila popolnoma zmedena, ker je pričakovala sestrico''.

Povedala je še, da je bila med nosečnostjo na številnih obveznih pregledih, vključno pa je obiskala veliko privatnih ginekoloških klinik, kjer so ji vedno znova potrdili, da nosi deklico.


Tako Sarah, kot tudi William, so bili ob rojstvu dečka presenečeni tudi zdravniki

S partnerjem sta namreč srčno želela vedeti spol otroka, da bi se čim bolj pripravila in nakupila vse potrebno za novega člana, saj se s tem nista želela obremenjevati po porodu. Več kot očitno pa se jima to ni izšlo, saj sta si dala še kar nekaj dodatnega dela, ko je bilo vse pripravljeno za deklico. 

''Ko sva Maksa pripeljala domov, sem se pred družino pošalila, naj 2x preverijo, če je res deček''.


Sarah s partnerjem Williamom, hčerkama in malim Maksom, ki je na svet privekal oktobra
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del