Radio1_v_zivo


Brezdomcu kupila prigrizek, ta pa ji je v roko potisnil listek! ZMRAZILO JO JE, KO JE VIDELA, KAJ PIŠE
WOW | 13. 11. 2019 8:38
Na listku se ji je zahvalil, da mu je rešila življenje, saj je razmišljal o samomoru
Ključne besede:     brezdomec    študentka    kava    rogljiček    rešitev    samomor    klošar    listek    srčno    zahvala
Casey Fischer je z lepo gesto brezdomcu rešila življenje

Študentka Casey Fischer je šla pred faksom v kavarno in nekaj metrov stran opazila brezdomca, ki je na pločniku prepeval in prosjačil za denar. Čez nekaj minut, ko je s kavo stopila ven, pa ga je zagledala pred vrati kavarne.


Brezdomcu je kupila kavo in rogljiček ter doživela nekaj, česar ni pričakovala

Štel je kovance in videti je bilo, da jih ne bo imel dovolj, da bi si privoščil topel napitek ali prigrizek. To jo je zlomilo. Stopila je do njega in želela z njim začeti pogovor. Videla je, da mu ni do tega, a je vztrajala. Izvedela je, da mu je ime Chris. 

Vrnila se je nazaj v kavarno in mu kupila rogljiček ter kavo. Nato mu je dejala, če se želi za minuto z njo usesti in malce poklepetati.


Preprosta gesta, ki lahko nekomu spremeni življenje

Šokiran nad njeno prijaznostjo je sprva okleval, nato pa to storil in se ji zaupal. Pogovarjala sta se več kot eno uro in zaupal ji je vse, kar ga je težilo. Povedal ji je, da ni nikoli poznal očeta in je izgubil mamo, ki je umrla zaradi raka. Dejal je, da je vedno želel postati nekdo, na kogar bo njegova mama ponosna, pa je žal usoda hotela drugače.


S svojo prijaznostjo je rešila življenje nekomu, za katerega nobenemu ni bilo mar

Povedal ji je, da ni nikoli poznal očeta, mama pa mu je umrla za rakom. Dejal je, da si je vedno želel postati nekdo, na kogar bo njegova mama ponosna, pa je žal usoda hotela drugače. Čas je mineval in Casey je ugotovila, da že zamuja na predavanja ter se mu opravičila, da mora žal iti.

Chris jo je zadržal in jo prosil, če lahko počaka minuto, da ji nekaj napiše na list papirja. Opravičil se ji je za grdo pisavo, se ji nasmejal, ji potisnil listek v roko in odšel. Ko je prebrala listek, pa jo je stisnilo pri srcu in je bila vesela, da je storila ta korak, ki ga večina ljudi ne bi. Na listku je pisalo sledeče:

''Danes sem se hotel ubiti. Zaradi tebe, se nočem več. Hvala ti, prelepa oseba''


V roko ji je potisnil listek in se ji zahvalil, da mu je rešila življenje

Caseyjina zgodba je dokaz, kako lahko nekomu s prijaznostjo, toplo besedo in s tem, da mu prisluhneš spremeniš življenje. Ona je to storila z lepo besedo, s kavo in rogljičkom, ki je brezdomcu, za katerega nobenemu ni bilo mar, rešila življenje ter mu polepšala dan.

V času, ko vedno nekam hitimo, pozabljamo, koliko nekomu pomeni preprost pogovor, lep nasmeh ali to, da imaš nekoga, ki se mu lahko izpoveš. Pozabljamo, da lahko beseda ''rad te imam'' ali ''vesel sem, da si ob meni'' spremeni svet. Pozabljamo, da so na svetu ljudje, ki nimajo nikogar, ki bi jih poslušal, jih le lepo pogledal ali jim zaželel lep dan.

Ti to imaš, zato ceni ljubljeno osebo, jo spoštuj in ji večkrat povej, da jo imaš rad.