Quantcast
Radio1_v_zivo


Odštevamo do največjega Martinovanja
| 8. 11. 2019 8:15
Na 36. martinovanju v Mariboru krst mošta
Ključne besede:     Martinovanje    Maribor    krst mošta
 Ponudilo bo kulturno-etnografski program ter zabavo do poznih večernih ur.
Ponudilo bo kulturno-etnografski program ter zabavo do poznih večernih ur.

11. novembra ob 11. uri in 11 minut se na Trgu Leona Štuklja v Mariboru tudi to leto začne največje javno martinovanje v Sloveniji. Ponudilo bo kulturno-etnografski program ter zabavo do poznih večernih ur. Po otvoritvenem nagovoru ter nastopu Male pihalne godbe Neuvirtovi Štajerci in Harmonikarskega orkestra Cirila Spurka bosta sledila sprevod Zahvala jeseni po mestnem središču in krst mošta na prireditvenem odru. V zabavnem delu programa bosta nastopila ansambel Poskočni muzikanti ter skupina Dejan Vunjak in Brendijeve barabe. Več kot 50 vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev bo ponujalo vinsko-kulinarične pridelke, kot so mošt, mlado vino, domače mesnine in tradicionalne jedi.

"Dogodek združuje tradicijo, kulturo, etnografijo in gastronomijo, kar je odlično sprejeto tako pri domačih kot pri tujih obiskovalcih. Turistom želimo v mestu in destinaciji ponuditi kar največ pristnih, butičnih doživetij, kar obisk tako velike prireditve z močnim lokalnim značajem vsekakor je," pred mariborskim "praznikom" pravi Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, ki dogodek organizira.

To bo že 36. martinovanje v Mariboru, ki je del projekta Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021. Naziv spodbuja trajnostni gastronomski turizem in lokalno samooskrbo, povezuje podeželska in urbana območja, poudarja pomen prehrane za zdravje ter zagotavlja podporo malim in srednjim podjetjem. "Martinovanje se uvršča med prireditve, ki pripovedujejo zgodbo o bogati tradiciji pridelovanja vin na Slovenskem ter o številnih šegah in navadah, ki jih spremljajo. To je dogodek, ki prebivalce drugega največjega slovenskega mesta navdihuje s ponosom in pomembno prispeva k večanju prepoznavnosti in pozicioniranju Maribora ter širše destinacije za edinstvena vinska, kulinarična in kulturna doživetja," pa pred "štajerskim novim letom" razmišlja Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del