Quantcast
Radio1_v_zivo


Odšla na sinov grob in od začudenja obstala! Ni mogla verjeti svojim očem: KDO JE TO NAREDIL?!
WOW | 5. 11. 2019 10:31
Trava na grobu njenega sina je bila zelena in cvetoča ... Ni ji bilo jasno, zakaj!
Ključne besede:     grob    trava    sin    skrb    Jake    zalivanje    presenečenje    smrt    urejenost    gesta
''Kako je možno, da je trava sijoča in lepa, če pa zanjo ne skrbiva?'' sta se spraševala zakonca

Izguba otroka je ena najtežjih in najbolj bolečih življenjskih situacij, ki se zgodi staršu in tega se še kako zavedata Raymond in Rachel Villasenor, ki sta v vojski izgubila 36-letnega sina Josepha. Od takrat naprej sta redno obiskovala njegov grob, razen v času hladnega in mrzlega vremena. Takrat sta obiske malce opustila in jih na pomlad zopet začela.

Ko je Rachel dolgi zimi prišla na sinov grob, pa je od začudenja obstala. Opazila je, da je le na njihovem grobu trava zelena in cvetoča ter ji ni bilo jasno, kako je to možno. Vse povsod naokoli je bila trava posušena in rjava, le njihova je bila prelepa. Kako je to možno, se je spraševala. Sprva je celo pomislila, da gre za kakšen nadnaravni čudež, ko je čez čas izvedela resnico. 


Družini se niti sanjalo ni, zakaj je trava tako sijoča in lepa

Za zeleno travo je zaslužen 86-letni Jake Ressing. Nekega dne je na grobu videl neko žensko, ki je jokala, pa je stopil do nje. Izkazalo se je, da je bila Josephova sestra. Dekle se mu je zasmililo in je želel zanjo narediti nekaj lepega. Odločil se je, da jo bo začel zalivati tudi grob njenega brata in jo s tem malce razveselil. Dvakrat na dan je zalival travo na grobu svoje žene in nato še na Josephovem. Kmalu je to postala njegova rutina. 


Jake je ženin in Josephov grob zalival 2x dnevno

Jake živi preprosto. Njegov dan se vedno začne z obiskom svete maše, kasneje pa se dobi na kavi z enim izmed svojih 9 otrok. Potem gre domov in na svojem vrtu, kjer goji prelepe vrtnice, odtrga cvetove, naredi šopek in ga odnese k ženi na grob. Vsak dan ji prinese sveže cvetje in potiho poklepeta z njo, da mu je lažje.


Cvetje ji je nosil vsak dan tudi takrat, ko je bila še živa, zato je dejal, da dokler bo živ, te navade ne bo opustil. 

No in tako je Rachel obnemela, ko je zagledala, da je le sinova trava sijoča in prelepa. Hči ji je povedala, kdo je za to ''kriv''. Staršema je povedala, kako jo je starejši gospod nekega dne potolažil in ji dejal, da bo vsakodnevno poskrbel tudi za grob njihovega pokojnega Josepha. 

Villasenorva sta bila ob tem ganjena in presenečena ter nista mogla skriti navdušenja. Hči jima je čez čas predstavila Jakea in nastala je tale prelepa fotografija.


Niti sanjalo se jim ni, da nekdo skrbi za sinov grob in to počne brez, da bi v zameno kaj zahteval. Želela sta ga osebno spoznati in se mu zahvaliti.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del