Quantcast
Radio1_v_zivo


Potrebna bo evakuacija
| 28. 10. 2019 12:15
Bomba iz časa vojne pri Europarku
Ključne besede:     bombe    vojna    Europark
 Zaradi varnosti bo potrebna evakuacija, a mirijo, da ljudem ni potrebno skrbeti.
Zaradi varnosti bo potrebna evakuacija, a mirijo, da ljudem ni potrebno skrbeti.

Po tem, ko so gradbinci v dveh dneh naleteli na dve bombi v Mariboru, so se pristojni danes sestali in odločili kaj bodo storili. Zaradi varnosti bo potrebna evakuacija, a mirijo, da ljudem ni potrebno skrbeti.

Na gradbišču za mariborskim nakupovalnim središčem Europark so v soboto, 26. oktobra, gradbinci pri izkopavanju naleteli na 250-kilogramsko neeksplodirano ubojno sredstvo. Dan kasneje so delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih v neposredni bližini železniškega mostu ter glavne avtobusne in železniške postaje med Mlinsko in Plinarniško ulico naleteli na še eno neeksplodirano ubojno sredstvo. Danes so se pristojni organi sestali na sedežu Gasilske brigade Maribor na katerem so določili datume in načine izvedbe deaktivacije.

Podžupan Maribora Samo Medved je ob tem še povedal: »Imeti dve bombi v mestu istočasno vsekakor skrbi, tudi odstranitev in zaščita bo predstavljala velik poseg v mestu. Delovanje mesta bo v tem času moteno. Zadovoljen sem z ravnanjem in hitrim ukrepanjem, tako da ljudem ni potrebno skrbeti.«