Quantcast
Radio1_v_zivo


Poslala sms mrtvemu bratu in čez nekaj minut prejela odgovor: ''Tresla sem se, ko sem prebrala sporočilo!''
Žalostno | 28. 10. 2019 10:43
''Piši, kadar želiš ... Vem, da se ne poznava, ampak me ne moti, da sem tvoja uteha''
Ključne besede:     sms    brat    odziv    sporočilo    sestra    šok    odgovor    smrt    tolažba
Ruth je bila močno navezana na leto dni starejšega brata

Ruth Murray (36) je izgubila brata Mike-a, ki je bil celih 12 let zasvojen z drogami, ko je nesrečno umrl zaradi predoziranja. Vmes mu je celo uspelo biti 3 mesece ''čist,'' nato pa je zašel na stara pota. Umrl je marca 2019, star komaj 37 let.

Ruth je dejala, da sta si bila z bratom izredno blizu in močno navezana drug na drugega. Velikokrat sta si preko sms-ov pošiljala šaljiva sporočila in se ob njih nasmejala do solz. Po njegovi smrti pa je bilo tega konec, a je našla uteho v tem, da je še šest mesecev po njegovi smrti, na njegovo število pošiljala sporočila.


Bratu po smrti pošiljala sporočila, ko je nekega dne dobila nepričakovan odgovor

Vedela je, da odgovora ne bo, a je tolažbo našla v tem, da mu pošlje sms in si tako olajša dušo. Zdelo se ji je, da mu je s tem bližje in da sta tako še vedno povezana. A nekega dne se je zgodilo nekaj, ob čemer ji je zastal dih.

''Grozno mi manjkaš, oh, bog kako te pogrešam,'' je zapisala v sporočilo in pritisnila tipko piošlji. Čez nekaj minut pa se zgodi nepričakovano in telefon zapiska nazaj. 


Ruth si ni mislila, da bodo bratovo številko tako hitro zamenjali in jo dali drugemu

Prejela je sporočilo z bratove številke in za trenutek pomislila, da se ji je javil on. Mislila je, da gre za kakšne nadnaravne sile. Dejala je, da se je od šoka tresla, srce ji je bilo kot noro.

''Piši, kadar želiš ... Vem, da se ne poznava, ampak me ne moti, da sem tvoja uteha''.

In tako je prejela sms od ženske po imenu Amber. Na delovnem mestu so ji dali službeni telefon in z njim številko, ki je nekoč pripadala Ruthinemu bratu. Ko je začela dobivati sms-e, je sprva pomislila, da jih ji pošilja oseba, ki je morda izgubila ta telefon. Kasneje so ji v službi povedali za Ruthino zgodbo. Amber je postalo vse jasno in se je nato odločila, da ji po 6-ih mesecih prvič odgovori. 


Uteho je našla v tem, da je bratu pošiljala sporočila na njegov telefon

Ruth je dejala, da ni pričakovala, da bodo njegovo številko tako hitro dali nekomu drugemu in je bila povsem šokirana, ko je iz nje prejela nepričakovan sms.

Amber ji je nato vse obrazložila in Ruth je bila vesela, da sta se dogovorili, da lahko še vedno v žalosti pošlje sms ter si tako olajša dušo.