Quantcast
Radio1_v_zivo


Njen fant POL LETA ni opazil, kakšna je v resnici! Težavo je skrivala tako dobro, da ni opazil NITI V POSTELJI!
WOW | 18. 10. 2019 11:08
Bala se je, da jo bo pustil, ko bi izvedel, da nosi lasuljo
Ključne besede:     lasje    lasulja    bolezen    plešavost    skrivanje    pretvarjanje    samozavest    fant    postelja    ljubezen
24-letnica je kar pol leta fantu ni priznala, da ima lasuljo

Abby Andrew je danes stara 24-let in je že pri dveh letih začela izgubljati lase, ko so ji diagnosticirali bolezen, imenovano *alopecija. Pri treh letih ji je mama prvič obrila lase in od takrat naprej nosi lasulje. Šele pred kratkim pa je zbrala pogum in javno razkrila, s kakšno težavo se bori že od malega.

*Alopecija je avtoimunska bolezen, pri kateri posameznik izgublja lase in/ali dlake po telesu. V skrajnem primeru lahko ostane povsem brez njih. Bolezen lahko prizadene odrasle pa tudi otroke. Poznamo več oblik alopecije.Kot majhna deklica se z odpadanjem las ni obremenjevala, saj se ji takrat to ni zdelo nekaj grozljivega. Pri 7-ih letih je dobila svojo prvo pravo lasuljo in kasneje ni hotela več zapustiti hiše brez nje. Pri 10-ih letih se je na lasuljo močno navezala in je z njo začela ravnati tako, kot s pravimi lasmi. Negovala jo je, jo redno česala in bilo je videti, kot da ima prave lase. 

Najtežje ji je bilo, ko so se prijatelji odpravili na plavanje ali v zabaviščni park, ona pa se je temu izogibala. Bolj kot vse na svetu jo je bilo strah, da bi ji lasulja padla stran in bi jo videli ter zasmehovali. Ko je šla pri 18-ih študirati, pa se je prvič odprla svojim cimram, ki so jo sprejele takšno kot je. Kasneje je to povedala še ostalim prijateljem in čutila je, da je morda čas, da se razkrije še pred ostalim svetom. ''Nikoli nisem menjala pričesk ali drastično spreminjala barv, da ljudje ne bi česa posumili''.

Abby je dolgo časa skrivala svojo plešavost, ki je ni želela razkriti nikomur, saj se je bala, da bi jo zasmehovali ali nikoli ne bi spoznala fanta. Šele kasneje pa je spoznala, da v resnici to sploh ne igra velik vloge in so moški dandanes precej bolj razumevajoči. In tako se je zaljubila ter pristala v razmerju.  Kar pol leta je pred fantom skrivala, da ima lasuljo in z njo hodila celo spati. Fant ni nikoli v 6 mesecih posumil, da to niso njeni pravi lasje. 

Da ima lasuljo je izvedel preko Facebooka, ko je prvič javno delila svojo težavo. Strah jo je bilo, da jo bo zaradi tega zapustil in mu ni upala povedati v živo. Tvegala je in doživela presenečenje, ko je spoznala, da mu je vseeno za njene lase in jo ima rad takšno kot je. 

View this post on Instagram

Throwback to a photo I posted earlier this year ?? it made me a little uncomfortable that the article posted about me on the Daily Mirror today focused heavily on my first boyfriend’s reaction to learning that I had alopecia. (They also got a lot of details wrong, so I shall be posting a YouTube video within the next few days setting the record straight.) It’s cool to have had an article published about me in such a major publication, but I’m disappointed that the writers and editors chose not to focus on the empowering milestones in my struggle with alopecia, and instead chose to focus on my dating life (with an ex no less), because as we all know, being accepted by a romantic partner is the only thing us baldies care about ??????‍+? When I “came out” about having alopecia, it was a very powerful moment for me and it had nothing to do with wanting validation from a guy, or anyone for that matter. Yeah, he was cool about it, but any decent human being should be. If he had reacted negatively, that would have just meant he was an asshole, and I would have moved on. So for the article to praise his reaction and make that the focus of the article is so backwards and weird.. but I guess what else would you expect from a sensationalist media outlet? Anyway, if you wanna hear the true story, follow me here, follow me on YouTube. I’m a strong lady and I feel like that article framed me in a weak way that I feel the need to push back against. I’m still working on being 100% confident with my alopecia without a wig, but I am NOT at the mercy of other people’s opinions as that article made me out to be. I opened up to the world about having alopecia because I didn’t want to keep it a secret anymore. Swipe to see the original snippet I posted to Facebook. It was just about telling as many people as I could at once so I didn’t have the option to go back into my comfort zone. I wanted to force myself to face it head on. It had nothing to do with any specific person or guy ????‍+? and I’ve come a long way from the small details from 2014 that the article for some reason decided to dwell on. . . . . . #alopecia #confidence #beautystandards #baldgirl #transformation #makeup

A post shared by Abby Andrew (@abbyandrew.yt) on


O svoji težavi je začela govoriti na Instagramu in kasneje tudi preko videov na Youtube. Sprva se je počutila nelagodno, zdaj pa postaja vse bolj srečna in samozavestna. Ljudem želi pokazati, da se je včasih dobro odpreti, se nehati pretvarjati in se začeti sprejemati. Le na tak način te sprejmejo tudi drugi in spoznaš, da ni vse tako grozno, kot se zdi na prvi pogled.


''Življenje je prekratko za stres in sekiranje zaradi las. Še vedno sem zdrava in lahko počnem vse, kar si želim. Želela bi si le, da bi prej spregovorila o tej moji bolezni in se odprla. Toliko let sem to tiščala v sebi, da me je počasi že dušilo''.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del