Quantcast
Radio1_v_zivo


Do Ljubljanskega maratona je še dober teden
| 18. 10. 2019 7:08
26. in 27. oktobra 2019 bo v Ljubljani potekal Volkswagen 24. Ljubljanski maraton
Ključne besede:     Ljubljanski maraton    tek    tekači    rekord    proga    zapore
Arhiv Ljubljanskega maratona

V soboto, 26. oktobra, bodo v središču in okolici Ljubljane na vrsti Lumpi tek za predšolske otroke, promocijski tek OPP in promocijski šolski tek, tek za osnovnošolce, srednješolski maraton ter FUN tek, v nedeljo, 27. oktobra, pa sledijo še Garmin tek na 10 kilometrov, handbike polmaraton ter polmaraton in maraton.

Tekači in njihovi spremljevalci se bodo lahko v središče Ljubljane brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi (ob predložitvi voucherja, štartne številke ali akreditacije), brezplačno bo tudi parkiranje na P+R parkiriščih Dolgi most, Barje in Stožice.
Posebej v nedeljo, 27.10.2019 (od 7.00 do 10.00 ure) bodo iz parkirišč P+R Stožice, Barje in Dolgi most organizirane krožne vožnje avtobusov:
Povratne vožnje po maratonu do 16.30 ure niso mogoče, saj avtobusi ne vozijo.
Ostali avtobusi vozijo po razporedu, ki je objavljen na spletni strani LPP. Seznam ostalih parkirišč in garažnih hiš najdete tukaj.

Napotki za manj odpadkov za tekače in gledalce:
  1. malico in prigrizke, ki jih boste prinesli s seboj, pripravite v posodi za večkratno uporabo. Sendvič zavijte v kuhinjski prtič namesto v aluminijasto ali plastično folijo, druge prigrizke pa shranite v vrečki iz blaga (in ne v plastični vrečki za živila),
  2. pijete vodo iz pipe in javnih pitnikov ter z njo ponovno napolnite svoje stekleničke oziroma bidone,
  3. hrano, ki ste jo prinesli s seboj ali jo kupili na prireditvi, in je ne morete pojesti, ponudite komu od svojih bližnjih ali pa jo odnesite domov,
  4. stvari s seboj prinesite v nahrbtnikih in torbah za večkratno uporabo.
Zaradi maratona bodo v soboto in nedeljo, 26. in 27. oktobra, zaprte ceste, po katerih potekajo trase tekov, parkirni prostori na cestah, kjer bodo potekali sobotni teki, pa bodo zaprti že v petek. Celoten seznam zapor cest najdete tukaj.
Zaradi maratona bo v soboto in nedeljo zaprta tudi garažna hiša Kongresni trg. V soboto uvoz in izvoz ne bosta mogoča od 10. do 18. ure, v nedeljo, pa od 7. do 16. ure.

Organizatorji maratona bodo omogočili prečkanje trase tekov, ko bo to varno za vse udeležence v prometu in z dovoljenjem pooblaščenih oseb na posameznih križiščih. Prečkanje trase bo omogočeno na naslednjih križiščih:
Časovnica predvidenih zapor prometa za tek na 10 km je na voljo tukaj, časovnica predvidenih zapor za polmaraton in maraton pa je na voljo tukaj.
Obvozi mestnih avtobusov
Preusmeritveavtobusov oz. obratovanje avtobusov v petek, 25., v soboto, 26. oktobra in nedeljo, 27. oktobra 2019 bo objavljeno na spletni strani JP LPP d.o.o.

 

Vsi tekmovalci lahko štartno številko prevzamejo izključno s Potrdilom o prijavi (v pisni ali elektronski obliki) in osebnim dokumentom na Sejmu »Tečem« Expo Volkswagen 24. Ljubljanskega maratona(Marmorna dvorana, Gospodarsko razstavišče, Dunajska 18, Ljubljana):

  • v četrtek, 24. oktobra 2019: od 9.00 - 19.00
  • v petek, 25. oktobra 2019: od 9.00 - 19.00
  • v soboto, 26. oktobra 2019: od 9.00 - 19.00
  • v nedeljo, 27. oktobra 2019: od 6.30 - 9.30

S svojo štartno številko lahko tekači brezplačno obiščite tudi sejem Narava-zdravje, ki že petdesetič poteka na Gospodarskem razstavišču, in sicer od 23. do 26. oktobra.© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del