Quantcast
Radio1_v_zivo


Slikala otroka med sprehodom in šele doma opazila, da sta bila v nevarnosti!
OMG/WTF | 18. 10. 2019 7:21
Vzhodna rjava kača je bila le korak stran od dečkovih nog
Ključne besede:     sprehod    otroka    mama    kača    nevarnost    strup    Avstralija    tla    fotografija
Avstralija je dežela, kjer kače niso ravno nekaj nevsakdanjega in so jih ljudje bolj vajeni, kot pri nas v Evropi. Že večkrat se je zgodilo, da je kača zašla v stanovanje, se znašla v kopalnici, pod posteljo, v omari in na lokacijah, ki jih zagotovo ne bi bili veseli.

Res je, da vse kače niso strupene, a na avstralskem kontinentu živi od 20 od 25 najbolj strupenih kač na svetu. Tokrat je javnost presenetila fotografija mame Alanne, ki se je sprehajala po Eskdaleu.Prikupna otroka je fotografirala med sprehodom, ko je šele doma opazila, da je na fotografiji na tleh ležala velika strupena kača. Na srečo sta jo otroka obšla, kača pa je obstala in se ni prestrašila.

''Slika pokaže, da kače niso agresivne, če jih spoštuješ,'' pove optimistična mama, čeprav je bila kača le korak stran od sinove noge in bi se lahko končalo slabše.
Na avstralskem kontinentu torej živi od 20 od 25 najbolj strupenih kač na svetu. Med njimi je deset najbolj nevarnih: več vrst rjavih kač (imenovane vzhodne in zahodne), tigraste kače, tajpan in obalni tajpan, mulga ali kraljevska rjava kača, bakrenoglavka, malooka kača, smrtonosni modras in črna kača z rdečim trebuhom.