Radio1_v_zivo


Na razgovoru povedala samo TA STAVEK in v trenutku dobila SLUŽBO! Vaaau!
Nasveti in triki | 17. 10. 2019 3:27
Dandanes je zelo pomembno, da si drugačen
Ključne besede:     razgovor    služba    direktor    dekle    odgovor    življenjepis    neverjetno    zaposlitev    smeh    zabava    super
Dekle je očitno na razgovor prišlo res sproščeno!

 

Neka ženska je odšla na razgovor za službo, in sicer k direktorju podjetja KORN FERRY, ki je specializirano za kadrovsko svetovanje. Prinesla je tudi svojo prošnjo za delo ter življenjepis. In potem se je razgovor začel in prvo vprašanje, ki ga večina delodajalcev postavi iskalcem službe je: »Povejte nam nekaj o sebi!« Tudi ta direktor postavi to vprašanje in povedal je, da vsak začne odgovarjati z odgovori, ki jih že lahko prebere v življenjepisu. Govorijo o tem, kakšne delovne navade imajo, kako znajo delati v ekipi, kjer so prej delali itd.


Direktor podjetja Korn Ferry je bil navdušen nad eno žensko!


A eno dekle se je odločilo za drugo potezo. Odgovorilo je: »Osvojila sem že vse najvišje vrhe v Evropi, pa tudi Everest!« Direktor je povedal, da na razgovoru preveč ljudi začne govoriti na pamet podatke, ki jih lahko sam poišče in prebere. Dekle pa je dokazalo, da je avanturistično, da si želi spoznavati nove stvari, da je disciplinarna in seveda osredotočena na cilj, če ji je že uspelo osvojiti toliko vrhov. In ko jo je vprašal, kaj je bila njena prva misel, ko je osvojila vrh Everesta, ni filozofirala. Rekla je: »Kako za vraga bom sedaj prišla nazaj v dolino?« Po besedah direktorja mu je to dalo jasno vedeti, da je dekle skromno in da ima smisel za humor. Ženska je takoj po prvem odgovoru na vprašanje že dobila službo.