Quantcast
Radio1_v_zivo


Zbirajo pomoč za stanovalce
| 10. 10. 2019 10:19
Za stanovalce pogorele hiše v Migojnicah denar zbirajo na Rdečem križu
Ključne besede:     Požar    Migojnice    Občina Žalec    stanovanja    pomoč    Rdeči križ
požar
Požar je uničil štiri stanovanja, brez domov je ostalo osem stanovalcev.

Po nedeljskem požaru večstanovanjske hiše v Migojnicah, kjer so bila uničena štiri stanovanja, so za namestitev osmih stanovalcev v začasnih stanovanjih poskrbeli na Občini Žalec, nekaj jih prebiva pri sorodnikih. Stavbo so stanovalcem z začasno plastično folijo pomagali prekriti gasilci PGD Griže, ki so priskočili na pomoč tudi pri čiščenju poškodovane stavbe in okolice.

 

Občina Žalec je stanovalcem že zagotovila finančna sredstva, ki jim bodo v pomoč pri trenutnih stroških zaradi požara. Stanovalce skrbi, da jih bo prehitelo slabo vreme, zato si želijo, da bi hišo čim prej na novo pokrili. Njihovi skromni mesečni prihodki ne bodo zadoščali za financiranje obnove stavbe, na kateri bo po oceni gradbenih strokovnjakov potrebno porušiti mansardni del do 2. plošče in pozidati novega ter ga pokriti z novo streho, kar jih bo stalo približno 60.000 evrov.

 

Prostovoljne prispevke za stanovalce bodo začeli na terenu zbirati prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Griže, finančna sredstva pa zbira tudi žalsko območno združenje Rdečega križa, da bodo skupaj stanovalcem lahko zagotovili novo streho še pred zimo.

 

Denar lahko nakažete na:

  • naziv: RKS – OZ Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec;
  • namen: Pomoč Migojničanom;
  • koda: CHAR;
  • TRR: SI56 1010 0005 5598 261;
  • sklic: SI00 2019-20.

 

V prihodnjih dneh bodo ustanovili tudi odbor, ki bo skrbel za potek izvedbe del in pregled finančnih sredstev.