Quantcast
Radio1_v_zivo


Strašljiva fotografija dečka in deklice iz leta 1939! Zgodovinski primer, ki ga medicina ne pomni ...
OMG/WTF | 7. 10. 2019 7:55
Lina Medina je pri komaj 5-ih letih rodila zdravega sina
Ključne besede:     mama    zgodovina    medicina    otrok    Lina    Medina    rojstvo    Peru    najmlajša    sin    nosečnost
To je mamica s svojim sinom ... Verjameš?

Pisalo se je leto 1939, ko je deklica Lina Medina postala najmlajša mama v zgodovini medicine. Imela je komaj 5 let, 7 mesecev in 21 dni, ko je na svet spravila sina. 


Mislili so, da ima tumor, v resnici pa je bila že v 7-em mesecu nosečnosti

Lina se je rodila septembra leta 1933 v Peruju. Pri 5-ih letih so jo starši pripeljali v bolnišnico, ker je njen trebuh rasel in rasel, pa niso vedeli, zakaj. Zdravniki so najprej mislili, da je tumor, kaj kmalu pa so ugotovili, da je v 7. mesecu nosečnosti. Le mesec in pol kasneje pa je s pomočjo carskega reza rodila, 2,7 kilogramov težkega dečka.


Gerardo se je rodil zdrav, deklica pa sploh ni natančno vedela, kaj se je zgodilo

Poimenovali so ga Gerardo, vzgajala pa ga je njena mama (njegova babica). Šele pri 10-ih letih so mu povedali, da je Lina v resnici njegova mama in ne sestra, kakor so mu govorili. Umrl je pri 40-ih letih, zaradi bolezni kostnega mozga.


Menstruacijo naj bi dobila že pri 8-ih mesecih 

Porodničar Edmundo Escomel je opisal primer za javnost in dejal, da naj bi deklica menstruacijo dobila že pri 8-ih mesecih, spet drugi zapisi pa trdijo, da jo je pri 2-eh letih. Pri štirih letih so se ji že razvile prsi, pri petih pa naj bi že imela postavo odrasle ženske, vsaj po obliki. 


Zdravnik je dejal, da jo je najbrž posilil njen oče, a o tem niso govorili naglas

Lina ni nikoli povedala, kdo je oče otroka. Zdravnik je dejal, da najbrž sploh ni vedela, kaj se ji je zgodilo, saj je bila premlada, da bi dojela, da je rodila. Obstaja celo verjetnost, da naj bi jo posilil oče, katerega je policija kasneje tudi pridržala. Ker niso imeli dovolj dokazov, so ga izpustili. 

Mnogi so bili prepričani, da je šlo za veliko prevaro, toda na podlagi zabeleženih dokumentov, biopsije, fotografij, rentgenske slike so se prepričali, da je bila nosečnost resnična


Deček je do 10. leta starosti živel v prepričanju, da je njen brat

Lina je nato odrasla in se preživljala kot tajnica. Poročila se je z Raulom Jurado in mu leta 1979 rodila sina. Od leta 2002 pa z družino živi v revnem predelu prujske prestolnice in ima danes 86 let.


Lina ima danes 86 let in živi v Peruju. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del