Quantcast
Radio1_v_zivo


Radiatorji bodo spet topli
| 2. 10. 2019 9:30
Začela se je kurilna sezona
Ključne besede:     Ogrevanje    Energetika Celje    radiatorji    Celje
 Energetika
Preko sistema daljinskega ogrevanja Energetika Celje ogreva 17 tisoč Celjanov.

Zaradi napovedi nizkih temperatur je Energetika Celje začela z ogrevanjem omrežja daljinskega ogrevanja. Stanovalci v posameznih večstanovanjskih objektih lahko preko upravnikov in predstavnikov objektov javijo želeni termin ogrevanja pooblaščenim vzdrževalcem toplotnih postaj. Tudi poslovni odjemalci si lahko sami nastavijo urnik in temperaturni nivo ogrevanja.

 

Ob tem v Energetiki Celje opozarjajo, da lahko etažni lastniki preko vzdrževalca toplotne postaje v času ogrevalne sezone tudi ob toplejšem vremenu uravnavajo (zmanjšajo) moč ogrevanja preko krmilnika oziroma regulatorja v svoji toplotni postaji.

 

Preko sistema daljinskega ogrevanja Energetika Celje ogreva 17 tisoč Celjanov, predvsem na območju Hudinje, Nove vasi, Lave, Otoka in Golovca. V sistem je poleg večstanovanjskih objektov vključenih tudi 10 šol in vrtcev, bazen in 144 lokalov. Glavni viri toplote so odpadki iz Toplarne Celje, zemeljski plin in biomasa iz furnirnice.

 

Lani se je ogrevalna sezona začela 27. septembra, končala pa 23. maja letos. Uradno se ogrevalna sezona začne, ko temperature tri dni zapored zvečer ob 22. uri padejo pod 12 stopinj Celzija.