Quantcast
Radio1_v_zivo


4-letnica je bila razdražljiva in ni hotela jesti: ''Ljubosumna je na sestrico,'' so mislili in odkrili pravi razlog
Žalostno | 4. 10. 2019 10:52
Niso si mislili, da je hudo bolna in ima tumor
Ključne besede:     tumor    bolezen    sestrica    znaki    obnašanje    ljubosumje    deklica    rak    Helena
Helena ni bila ljubosumna na sestrico, ampak bolna

4-letna Helena iz Beograda je spremenila obnašanje po tem, ko je njena mama rodila še enega otroka in je tako dobila sestrico. Sprva so to pripisovali ljubosumnosti, ker je v življenje prišel še en otrok in so mislil, da se zdaj počuti zapostavljeno, a temu ni bilo tako. Deklica ni bila ljubosumna, ampak se je v njej ''kuhala'' bolezen, tumor na možganih.

''Simptomi so bili na začetku blagi. Najprej se je začelo kazati, da je bila izredno razdražljiva, jezna in ni hotela jesti. Pomislili smo, da gre za ljubosumnost ob rojstvu moje tretje hčerke. Nato je začela bruhati, bila je brez moči in nenehno je spala. Odpeljali smo jo k zdravniku in izvedeli, da je hudo bolna. Mrak nam je padel pred oči,'' se v solzah spominja mama.


Helena ni bila razdražljiva zaradi ljubosumnosti, ampak je imela tumor

Mama Katarina še pove, da je bila deklica vedno nasmejana, polna energije, ko se je to kar naenkrat spremenilo. Ker se je ravno v tistem času rodila njena sestrica, pa so težave pripisali ljubosumnosti in jim je hudo, da niso že prej ugotovili, da gre za bolezen.


Deklica je uspešno prestala operacije, zdaj pa jo čaka zdravljenje

Vse to je trajalo skoraj mesec dni, ko so ji letos avgusta diagnosticirali tumor na malih možganih. Potrebna je bila takojšnja operacija, čez teden dni pa je morala zopet na operacijsko mizo. Zdravnica je povedala, da so tumor uspešno odstranili, a bo potrebno dati čez še kar nekaj kemoterapij, da se ne ponovi.

Deklica mora na zdravljenje v Pariz, kjer jo bodo zdravili v sterilni sobi, ki pa stane 144.000 evrov. To bo morala obiskati kar trikrat, da se zdravljenje res zaključi uspešno. Družini to povzroča veliko denarno stisko in so se na pomoč obrnili na ljudi, ki pa že nakazujejo denar.

Helena je zelo pozitivna in kljub bolezni ohranja nasmeh na obrazu. Komaj čaka, da bodo rane od operacij izginile in bo spet lahko tekala naokoli.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del