Quantcast
Radio1_v_zivo


Bogatega fanta opazili, da zajtrkuje z brezdomko in jo vodi domov! Priznal je, kaj počneta in vsem zaprl usta
Zanimivo | 2. 10. 2019 10:33
Odločil se je pomagati brezdomki in ji vsak torek častiti zajtrk ter ji nameniti svoj čas
Ključne besede:     brezdomka    klošar    zajtrk    dobrota    fant    pisarna    vogal    fitnes    pomoč    dobrodelnost    ženska
Greg se je odločil pomagati klošarki Amy in ji polepšati dneve

Greg Smith (25) iz Floride se je odločil, da bo naredil nekaj dobrega in pomagal brezdomki. Vsak dan je hodil mimo nje in ga niti enkrat ni prosila za denar ali kakršnokoli pomoč. Vedno se mu je le nasmehnila in mu zaželela lep dan. Nanj je to naredilo velik vtis in se je odločil, da bo naredil obratno od ostalih in jo ogovoril.

Na svojem Facebooku je objavil čez nekaj časa objavil njeno sliko in zapisal:

Spoznajte Amy Joe. 

Zadnje tedne, vsak torek skupaj zajtrkujeva. Teden dni sem jo videval, kako stoji na vogalu stavbe, kjer imam pisarno, a me ni nikoli prosila za denar. Enostavno mi je zaželela dobro jutro in se mi nasmehnila.


''Enostavno nikoli ni imela nikogar, ki bi jo naučil brati,'' pove Greg.

Sem osebni trener in imam pisarno na Floridi. Večino časa sem v poslovni obleki in velikokrat se mi zgodi, da me brezdomci prosijo za denar, toda Amy me ni niti enkrat. Družim se z njo in ji namenim eno uro, da jo poslušam, kaj mi ima za povedati in se čudim, kako je ta ženska pozitivna, čeprav nima pravzaprav ničesar.

Prejšnji teden me je popolnoma šokirala, ko mi je povedala, da ne zna brati. Amy Joe ne pije, ne kadi, ne jemlje drog in ne počne ničesar nespodobnega. Enostavno nikoli ni imela nikogar, ki bi jo naučil brati.


Rekla mi je, kako neverjetno težko je najti službo, če si nepismen. Dejala mi je tudi, da ves denar, ki ga zbere, potroši v knjižnici, da si izposodi knjige, preko katerih se uči brati. Zapravlja torej za knjige, namesto da bi si kupila HRANO?!? Rajši se uči brati, kot da denar za hrano. To me je strlo.

Hvaležen sem za svoja dva prekrasna starša, ki sta mi zmeraj omogočila vse, kar sem potreboval. Toda Amy Joe te sreče ni imela.


Greg jo je peljal domov, ji kupil lepo obleko in poskrbel, da je Amy prvič obiskala frizerja.

Ne samo, da skupaj zajtrkujeva, ampak jo učim tudi brati. Izposodim si eno knjigo na teden in skupaj jo bereva, ob tem pa se ona še dodatno izpopolnjuje v branju.

Tega ne pišem zato, da bi na kakršenkoli način želel, da pomilujete Amy, ali pa da bi se hvalil zaradi tega, kar počnem. To delim, da bi še koga drugega vzpodbudil pri tem, da bi pomagal in delil dobroto.

Veliko je ljudi, kot je Amy Joe. Nekateri so morda tudi v krogih vaše družine.

Pomagate lahko čisto enostavno, včasih je že dovolj to, da nekoga pozdravite in se mu nasmehnete.

V  življenju nisem bil prikrajšan in sem imel vedno dovolj denarja. Sedaj lahko pomagam nekomu, kot je  Amy in to bom počel tudi v prihodnje.


Veliko časa je posvečal le sebi in mislil le nase, nato pa je naredil potezo, s katero je pokazal, da ni sebičen. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del