Radio1_v_zivo


Prenovljena velika dvorana
| 26. 9. 2019 12:36
V Celju so prenovili veliko dvorano gledališča
Ključne besede:     Tina Kosi    upravnica    Gledališče Celje    dvorana    prenova
SLG Celje
Velika dvorana ima zdaj večje razmike med sedeži, kar omogoča udobnejše spremljanje predstav.

Tina Kosi, upravnica Gledališča Celje
PRENESI DATOTEKO
Dvorana je zdaj udobnejša za gledalce.

V stavbi Gledališča Celje so danes slavnostno odprli prenovljeno veliko dvorano in obe preddverji. Prenova je trajala od začetka junija do sredina tega meseca, arhitekturno zasnovo je prispeval arhitekt Borut Pregelj. Prenova je stala dobrih 800.000 evrov.

 

V veliki dvorani so zamenjali parket, nekoliko dvignili naklon, postavili nove sedeže in vrste bolj razmaknili. Zamenjali so strojne in elektroinštalacije. Velika pridobitev za obiskovalce je tudi nova garderoba in klimat, kar jim bo omogočilo še udobnejše spremljanje predstav. Tla so na novo prebrušena in obdelana, v celoti je prenovljena tudi gledališka blagajna.

 

 

V prihodnosti si želijo prenoviti še nekaj pisarn, dvorišče pred gledališčem, medetažo Malega odra, fasado in oder s pripadajočo odrsko tehnologijo. 

 

Prenova stavbe celjskega gledišča se je sicer začela pred 12 timi leti. V tem času so obnovili streho in prostore za zaposlene, največja pridobitev pa je bil Mali oder v nekdanjih prostorih knjižnice.