Quantcast
Radio1_v_zivo


Ustanovili so javni zavod ZELENI-CE
| 25. 9. 2019 12:22
V novem zavodu bo zaposlenih 29 ljudi
Ključne besede:     Zavod    ZELENI-CE    Simbio    Mojca Oset    Mestna občina Celje
javne površine
Novi zavod ZELENI-CE bo urejal zelene površine v Celju.

Mojca Oset, Mestna občina Celje
PRENESI DATOTEKO
Delo bo zdaj lažje.

Mestni svet Mestne občine Celje je na včerajšnji seji po hitrem postopku sprejel odlok o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda ZELENI-CE, ki bo opravljal dejavnosti urejanja in vzdrževanja zelenih in drugih javnih površin. Novo ustanovljeni zavod bo pod eno streho združil Režijski obrat Mestne občine Celje in »zeleni del« javnega podjetja Simbio, delovati pa bo začel predvidoma v začetku prihodnjega leta. Poslovne prostore bo imel na Cinkarniški cesti 19, kjer je že sedaj Režijski obrat.


Novi zavod ZELENI-CE bo združil operativno in strokovno znanje zaposlenih obeh javnih služb, zagotavljal kvalitetnejšo organizacijo dela, kvalitetnejše storitve in hitrejšo odzivnost na potrebe občanov. Omogočal bo uvajanje novih vsebin, širitev delovanja in nastop na trgu, čeprav bo glavna dejavnost ostala javna služba. Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice bo torej ostalo osnovno poslanstvo zavoda. Ker bo zavod samostojno in enovito skrbel za urejanje in vzdrževanje zelenih in drugih površin, bo enostavnejše tudi za občane. Zdaj se pogosto dogaja, da se občani zaradi košnje, obrezovanja in drugih del obračajo na Simbio in preko Servisa 48 hkrati tudi na občino oziroma njen Režijski obrat, čeprav so področja njihovega dela jasno razdeljena. Delovanje novega zavoda bo financirano iz proračunskih sredstev in ne bo povzročilo dodatnih stroškov. Za Režijski obrat je bilo letos v proračunu zagotovljenih približno 600.000 evrov, medtem ko pogodbe, sklenjene s podjetjem Simbio znašajo približno  400.000 evrov. Režijski obrat celjske občine je bil z odlokom ustanovljen 6. aprila 2010, v njem pa je zaposlenih 18 ljudi. V zelenem delu Simbia je 11 zaposlenih. Po stečaju Vrtnarstva Celje, ki je bil 11. aprila 2011, so se nekateri delavci zaposlili v Simbiu, kjer so uvedli dejavnost urejanja javnih zelenih površin. Od takrat se je obseg storitev bistveno povečal, višji je tudi standard zelenih storitev, ki jih želijo ohraniti oziroma še izboljšati. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del