Quantcast
Radio1_v_zivo


Velenje praznuje
| 19. 9. 2019 9:46
V Velenju praznično ob 60-letnici odprtja novega mestnega središča
Ključne besede:     Velenje    praznik    Bojan Kontič    slovesnost
 Velenje
Velenje je pred 60. leti dobilo novo mestno središče.

Letos mineva 60 let od slovesnega odprtja novega mestnega središča Velenja. Obletnico bodo v Velenju obeležili z vrsto dogodkov v tem tednu, ko imajo tudi občinski praznik. Napredek mesta v zadnjem desetletju je orisal župan Bojan Kontič, ki je izpostavil izvedene in aktualne projekt, prizadevanja za integracijo tujcev in socialno košarico.

 

V Mestni občini Velenje so v zadnjih desetih letih za naložbe namenili 160 milijonov evrov, od tega so 35 milijonov evrov pridobili v obliki nepovratnih sredstev. Med drugim so v občini v zadnjem desetletju rešili 839 stanovanjskih težav, skoraj 200 stanovanj so na novo podelili, od tega 35, ki so jih letos najeli, je na današnji praznični novinarski konferenci med drugim nanizal Kontič.Med pomembnejše projekte v zadnjih desetih letih spada 37 milijonov evrov vredna oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini, med večje projekte pa še ureditev mestne promenade, obnova vrste objektov v mestu, sanacija in novo asfaltiranje 86 kilometrov cest ter urejena podjetniški inkubator in vzorčno mesto za spoznavanje novih tehnologij.V mestu so zamenjali tudi razsvetljavo, najbolj pa je župan ponosen na razvoj velenjske plaže ob Velenjskem jezeru. Tam zdaj občina gradi prireditveni prostor in oder, s čimer bo zagotovila dodatne pogoje za razvoj turizma. Naložba je vredna 8,8 milijona evrov.Med posebnostmi v primerjavi z drugimi občinami, ki jih občanom za lajšanje življenja nudi velenjska občina, je Kontič izpostavil socialno košarico, ki med drugim zajema brezplačni mestni potniški promet, brezplačno izposojo koles, brezplačno pravno pomoč, varno hišo in aktivnosti, ki jih občina izvaja skladno z nazivi, komu vse je prijazna občina.

 

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo danes ob 18. uri v Domu kulture Velenje, ko bodo tudi podelili letošnja občinska priznanja. Prejemniki grbov so letos CENTER ZA VZGOJO, IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE VELENJE za požrtvovalno delo in izjemen prispevek na področju vzgoje, izobraževanja in usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. TURISTIČNO DRUŠTVO VELENJE za uspešno 60-letno delovanje društva, izjemen prispevek k prepoznavnosti Velenja in razvoju turizma ter PIHALNI ORKESTER PREMOGOVNIKA VELENJE za izjemno uspešno 100-letno glasbeno ustvarjanje in delovanje, pomembne dosežke na področju glasbe in ohranjanje rudarske tradicije v Šaleški dolini. Podelili bodo tudi tri plakete, ki jih prejmejo KARATE KLUB VELENJE za uspešno 50-letno delovanje kluba, promocijo Velenja in izjemen prispevek na področju spodbujanja športa med mladimi, SMUČARSKI KLUB VELENJE za uspešno 50-letno delovanje kluba, promocijo Velenja in izjemen prispevek na področju spodbujanja športa med mladimi ter DRUŠTVO TABORNIKOV ROD JEZERSKI ZMAJ VELENJE za uspešno 50-letno delovanje na področju taborništva in izjemen prispevek na področju vzgoje mladih tabornikov v duhu taborniških vrednot in ohranjanja neokrnjene narave. 

 

V petek pa je je občinski praznik. Takrat bodo med drugim na Titovem trgu pripravili vrsto glasbenih nastopov in se sladkali z veliko praznično torto, zabavno in glasbeno dogajanje pa se bo tam nadaljevalo tudi v soboto vse do zaključnega koncerta Ines Erbus in Željka Joksimovića.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del