Quantcast
Radio1_v_zivo


Starši videli posnetek varuške, ki pazi njihove otroke in obnemeli: ''Je to šala?!''
OMG/WTF | 20. 9. 2019 10:10
Na prvi pogled prijazna, v resnici pa je zlorabljala otroke v varstvu
Ključne besede:     varuška    kamera    zloraba    otroci    varstvo    modrice    zapor    sodišče    starši    ogorčenost
''Želimo si, da bi vam lahko rekli, da je vse to lažno,'' se je začel stavek na poročilih, ko se je razširil video posnetek varuške Christine Williams, ki je zlorabljala otroke, ki jih je imela pri sebi doma v varstvu.

Na posnetku je razvidno, da je otroke metala v zrak, jih močno držala za glavo, tepla,  vlekla, jih grdo prijemala in jih premetavala po tleh kot vreče krompirja. Otroci so zaradi tega utrpeli poškodbe, kot so praske in modrice ter začeli podoživljati travme.


Otroke je tepla, metala po tleh in z njimi delala, kot da so lutke

Svoja dejanja je prekrivala s tem, da je starše nenehno klicala in jim razlagala, kaj počne njihov otrok.
S tem je želela prekriti svoja zlobna dejanja in dajati vtis, da je skrbna in pozorna. 

V svoj zagovor je vedno rekla, da so otroci med igro precej živahni in hitro staknejo kakšne poškodbe, ki pa jih nemudoma oskrbi. Starši so ji verjeli na besedo in bili veseli, da je oseba, ki tako hitro ukrepa. Prepričani so bili, da je njihov otrok v varnih rokah. A resnica je bila daleč od tega. 


Staršem pošiljala slike z otroki in jim dajala vtis, da so pri njej srečni. 

Pred kamero je stopila mama Desiree Lablanc in povedala, da je varuško Christino Williams spoznala po priporočilu prijatelja. Ko jo je obiskala na domu, da bi preverila v kakšnem okolju živi, je opazila, da je res skrbna, urejena in ima vse stvari pod kontrolo. 


''Grozljivo je bilo gledati to,'' pove v solzah Desiree Lablanc

Imela je lepo hišo, z velikim vrtom, vse je bilo pospravljeno, polno igrač in videti je bilo, da otroci tu zares uživajo. Čez čas pa je opazila, da je varuška zelo pozorna in ji vsakih nekaj minut pošlje fotografijo, kako se ima njena hčerka. Zdelo se ji je, da malce pretirava, a je bila hkrati vesela, da je tako pozorna in ji ni treba skrbeti. Ko je začela opažati, da hčerka domov hodi z modricami in vedno joka, ko mora iti nazaj v varstvo.


Christinino stanovanje je bilo idealno za otroke, nihče ni sumil, kaj se dogaja

''Bila je izjemno pozorna, popolnoma sem ji zaupala. Takoj, ko je hčerka dobila prasko, mi je poslala sliko. Mislila sem, da je tako skrbna, v resnici je želela prikriti svoja grozljiva dejanja''.


Preden se je bivši mož odselil, je po hiši nastavil kamere, saj je sumil, da z njo nekaj ni v redu


Razkrinkal jo je njen bivši mož, ki je po hiši nastavil kamere

Zahvala gre Christininemu bivšemu možu, ki je po hiši, preden se je odselil, nastavil skrite kamere, saj je sumil, da je z njo nekaj narobe. Imel je prav. S posnetki je pomagal policiji, da so jo razkrinkali in jo spravili pred sodnike. Dobili so nalog, da pregledajo hišo in vzamejo videoposnetke. Obtožili so jo zlorabe in fizičnega napada štirih otrok. Williamsova se ni upirala in je prevzela krivdo.


Christina je bila pred sodniki objokana in ni ničesar zanikala

Na sodišču je vse priznala in se s solzami v očeh opravičila staršem otrok, prisotnih v dvorani: ''Žal mi je za vse, kar sem storila otrokom''.

Starši se počutijo krive, da niso že prej ukrepali ali opazili, da se nekaj dogaja. Veseli so, da se je končalo pravi trenutek in otroci niso bili težje poškodovani.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del