Quantcast
Radio1_v_zivo


Doživela hudo nesrečo in po operaciji izvedela, da je noseča: ''Kar je naredila, je neverjetno!'' so osupli zdravniki
WOW | 18. 9. 2019 3:33
Žrtvovala svojo nogo in rešila hčerino življenje
Ključne besede:     mama    hči    nesreča    motor    noga    amputacija    operacija    rešitev    pogumno    izguba    proteza    ljubezen
Caitlin se je odločila, da ji amputirajo nogo, saj je s tem rešila še nerojeno hčerko

Caitlin Conner (29) iz Teksasa se je skupaj z bivšim partnerjem vozila na motorju, ko je v niju priletel avto. Bila je neka ženska, ki je med vožnjo tipkala sms sporočila in izgubila nadzor nad vozilom. Oba so nemudoma odpeljali v bolnišnico, saj je Connerjeva utrpela hude poškodbe nog, imela kar nekaj zlomljenih kosti, povrhu vsega pa še težke opekline zaradi padca in drsenja po cesti.


Med nosečnostjo so ji amputirali nogo z namenom, da bi rešila hčerko

Med potjo v bolnišnico je zdravnikom rekla, da s partnerjem delata na otroku, a jima nikakor ne uspe zanositi. Ustrašila se je, da bi nesreča oz. operacija vplivala na to, da morda nikoli ne bo mogla imeti otrok. A strah je bil odveč.

Takoj, ko se je zbudila, je izvedela da je noseča 4 tedne. 

Stvari pa so se zakomplicirale, saj je potrebovala še kar nekaj operacij noge, 
a zaradi nosečnosti niso smeli pretiravati z anestezijami. Po šestih operacijah se je dokončno odločila, da ji amputirajo levo nogo od kolena navzdol. S tem je rešila svojo še nerojeno hčerko, ki bi zaradi operacij lahko utrpela posledice.

Raje brez noge, kot, da bi ogrozila hčerino življenje


Naučila se je hoditi brez noge, sčasoma pa se je navadila na protezo in postala uspešna športnica

''Takoj, ko sem izvedela da sem noseča, je bila moja glavna skrb otrok in ne moja noga.'' 


Šele po rojstvu hčerke je spoznala, da je bila odločitev, da so ji odstranili nogo, zares prava. Ni se obremenjevala s tem, da bo postala invalidna oseba, ampak ji je bilo le mar za hčerko in to, da jo na svet spravi zdravo. Uspelo ji je. Zdravniki so bili osupli nad njeno odločitvijo in tem, kako je vse sprejemala z nasmehom ter se pogumno soočala z izgubo noge že med nosečnostjo.


Hčerka je razlog, da je postala uspešna 

Danes je Catilin uspešna športnica in ni izziva, ki mu ne bi bila kos. Je para atletinja in počne tisoč in eno stvar. Pravi, da jo je nesreča spremenila in ji dala zagona, da počne vse tisto, česar pred nesrečo ni nikoli. Ima protezo, a jo to ne zaustavi. 

Verjame v to, da je vsaka stvar za nekaj dobra in če je morala izgubiti nogo za to, da bi postala v življenju uspešna, potem to sprejme. ''Je močna ženska, ki ne joka in ne tarna. Ona ne govori, kaj bo storila, ampak se dejansko stvari loti in jo dokončna,'' povedo o njej tisti, ki jo poznajo. Morala se je naučiti hoditi s protezo, kar v nosečnosti ni bilo lahko. Bila je vztrajna in uspelo ji je. Čez čas se je začela udejstvovati v različnih športih in postala aktivna kot še nikoli prej.Hčerka ji daje moč in pogum, da je še bolj uspešna ter dokaže, da ni vse tako črno, kot se na prvi pogled zdi.