Radio1_v_zivo


To so razlogi in rešitev za občutek SUHIH in RAZDRAŽENIH OČI
Oglas | 27. 9. 2019 1:40
S kontaktnimi lečami je potrebno pravilno rokovati in za njih skrbeti
Ključne besede:     Alvera    Avizor    kontaktne leče    čiščenje    tekočina    dezinfekcija
Konec suhim in razdraženim očem.

Če nosite kontaktne leče ali pa morda razmišljate o tem, da bi korekcijska očala zamenjali z njimi, je pomembno vedeti, kako za leče skrbeti, da bodo vaše oči zdrave in v dobrem stanju.

Kako skrbeti za svoje leče, je odvisno od vrste, ki jo uporabljate, vendar vseeno obstajajo pomembni postopki čistoče in nege, ki veljajo za vse vrste leč. Če ne uporabljate vsakodnevnih leč za enkratno uporabo, je zelo pomembno, da poskrbite zanje tudi takrat, ko jih ne uporabljate. Nepravilna uporaba in shranjevanje kontaktnih leč lahko vodi to občutka suhih in razdraženih oči, lahko pa tudi do vnetja in kompleksnejših zdravstvenih težav.  

 

VSTAVLJANJE in ODSTRANJEVANJE KONTAKTNIH LEČ

 

(1) Pri rokovanju z lečami naj bodo roke suhe in čiste.  Pred vstavljanjem leč si roke temeljito umijte z blagim milo in vodo, nato pa roke obrišite z brisačo, da bodo suhe. Brisača naj bo takšna, ki ne pušča vlaken. 

(2) V primeru, da nosite ličila je pomembno, da kontaktne leče vstavite pred njihovim nanosom. Pred odstranjevanjem ličil pa obvezno najprej odstranite leče. 

(3) Preverite, da je leča pravilno obrnjena in je ne vstavljajte kako drugače. 

(4) Če so vaši nohti dolgi, potem previdnost vsekakor ne bo odveč, saj se lahko z napačnim rokovanjem poškodujejo. 

 

SKRB ZA KONTAKTNE LEČE

 

Za čistočo leč ne uporabljajte vode ali sline, temveč le specializirane raztopine za čiščenje, shranjevanje in razkuževanje. Prav tako jih ne umivajte in ne izpirajte v vodi, slini ali čem drugem. Mikroorganizmi v vodi lahko povzročijo okužbo ali celo poškodujejo vid. Iz istih razlogov jih vzemite pred plavanjem ali v vročo kopeljo.


Metoda "drgnjenje in izpiranje"

Stisnite nekaj izbrane raztopine za čiščenje leč ali večnamenske raztopine na dlan ene roke. Nato postavite lečo v raztopino in jo nežno podrgnite s kazalcem. Po drgnjenju jih sperite z raztopino.

Priporočamo univerzalno, večnamensko tekočino Alvera, priznanega španskega proizvajalca večnamenskih tekočin za kontaktne leče, Avizor. Alvera je odlična rešitev za dezinfekcijo, čiščenje, splakovanje, vlaženje in shranjevanje vseh tipov mehkih, še posebej silikonskih hidrogelnih kontaktnih leč.

 


Za večje udobje tekočina Alvera vsebuje aloe vero, ki še posebej dobro ščiti epitelijske celice na roženici in zmanjša nanos depozitov in lipidov na kontaktno lečo ter predstavlja najbolj naravno zaščito.


Raztopina Alvera je bila posebej zasnovana in testirana za uporabo s silikonskimi hidrogelnimi kontaktnimi lečami, klinične študije, izvedene z lečami s tovrstnim materialom pa kažejo odlične rezultate v UDOBJU pri nošenju.