Quantcast
Radio1_v_zivo


Zbirajmo stari papir za dober namen
| 11. 9. 2019 8:50
Humanitarna akcija poteka po vsej Sloveniji
Ključne besede:     Sonček    akcija    papir
Odpadni papir je, mogoče prinesti v vse enote Surovine po Sloveniji in ga oddati v posebej označene kontejnerje.
Odpadni papir je, mogoče prinesti v vse enote Surovine po Sloveniji in ga oddati v posebej označene kontejnerje.

Po vsej Sloveniji se je pričela humanitarna akcija Star papir za dober namen. Akcijo organizira društvo Komenda Maribor, njen častni pokrovitelj je predsednik Slovenije Borut Pahor. Ves izkupiček akcije, ki teče v sodelovanju s podjetjem Surovina, bo namenjen mariborskemu društvu za cerebralno paralizo Sonček.

Akcija bo potekala do 10. novembra

Podjetje Surovina je za akcijo omogočilo kar 18 stalnih zbirnih mest po svojih poslovnih enotah in s tem omogočilo, da se lahko odzovejo ljudje iz vse Slovenije, je poudaril Jure Žnidarič, predsednik društva Komenda Maribor, in dodal, da šteje vsak kilogram papirja. Akcija poteka do 10. novembra letos. Odpadni papir je, kot rečeno, mogoče prinesti v vse enote Surovine po Sloveniji in ga oddati v posebej označene kontejnerje, ki so postavljeni pred njimi. Če ima kdo večjo količino (nad pet kubičnih metrov), pa lahko pokliče na telefonsko številko 070 622 506, da se dogovorijo za morebitno dostavo zabojnika.

"Vsak kilogram papirja šteje"

"V podjetju Surovina še posebej radi sodelujemo v akcijah, ki ozaveščajo prebivalce o pomenu ločevanja odpadkov. Kadar gre za humanitarni namen, kot v tem primeru, pa smo tega še toliko bolj veseli," je dejal direktor Surovine Jure Fišer. Surovina bo finančni izkupiček od zbranega papirja nakazala neposredno društvu Sonček Maribor, ki bo denar namenilo za nadaljevanje programa zdravstveno-terapevtske kolonije za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo.

Po besedah predsednice mariborskega društva Sonček Lidije Šestak Zorič je to eden njihovih najpomembnejših programov: kolonije so namenjene za mlajše otroke, ki se jih udeležujejo skupaj s starši, in za starejše otroke in mladostnike, ki se jih udeležujejo brez staršev. Poleg tega, da so pomembne z zdravstveno-terapevtskega vidika, so izjemno pomembne tudi po socialni plati, saj otrokom, ki imajo posebne potrebe, omogočajo podobne izkušnje kot jih njihovi vrstniki običajno doživljajo denimo v šoli v naravi. Vendar je program zdravstveno-terapevtskih kolonij organizacijsko in tudi stroškovno bistveno zahtevnejši od izvedbe šole v naravi, saj "vsi otroci potrebujejo spremljevalca 24 ur dnevno, terapevta; te društvo najema in plačuje. Program izvajamo s pomočjo donacij," razlaga Lidija Šestak Zorič.

K zbiranju starega papirja, ki bo omogočilo otrokom in mladostnikom s cerebralno paralizo doživeti življenjske izkušnje, ki so za druge običajne, organizatorji pozivajo posameznike in tudi podjetja, organizacije in institucije - vabila za sodelovanje so denimo poslali občinam, ministrstvom (na dan začetka akcije se je že odzvalo ministrstvo za kmetijstvo), predstavništvom ambasad v Sloveniji.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del