Quantcast
Radio1_v_zivo


Znižal si je plačo, njegovi zaposleni pa so naredili potezo, ki je ni pričakoval! Podjetniki se zgražajo ...
WOW | 12. 9. 2019 8:14
Zaposlenim zvišal plačo in jim pokazal, da ceni njihovo delo
Ključne besede:     direktor    plača    nagrada    avto    Tesla    darilo    zaposleni    podjetje    poteza
Ostali poslovneži so rekli, da bo zdaj podjetje propadlo, a se je dobiček celo 2 x povišal

Dan Price je direktor podjetja Gravity Payments, ki je storil potezo, ki je njegovi zaposleni ne bodo pozabili nikoli. Odločil se je, da jim bom povišal plačo, sebi pa jo bo znižal. 

Delavcem je s tem dal vedeti, da brez njih podjetje ne bi delovalo in so oni tisti, ki ga peljejo naprej. Zaveda se, da brez takšne ekipe podjetje ne bi bilo uspešno, zato se jim je želel zahvaliti za predanost in jih še bolj motivirati. 

Kupili so mu avto, o katerem je sanjal dolga leta

Ob povišanju plač so bili zaposleni tako ganjeni, da so mu hvaležnost izkazali na prav poseben način. Kupili so mu avto, znamke Tesla, o katerem je sanjal dolga leta. Kar leto dni so varčevali zanj in na koncu jim je uspelo.


Zaposleni so mu kupili avto in mu s tem izkazali hvaležnost

Ob vprašanju, zakaj si ga ni kupil že sam, je odgovoril, da je denar porabljal za koristne stvari in tudi v to, da je dvignil plače zaposlenim. 


Direktor je bil tako ganjen, da je svojim zaposlenim skočil v objem

Avto so mu pripeljali pred podjetje in ko ga je zagledal, je planil v jok ter skočil v objem vsem, ki so mu pripravili to nepozabno presenečenje. 


Dan je bil presrečen

A to še ni vse. Dali so izdelati tudi posebno tablo z napisom, ki ga bo vedno spominjala, zakaj ima ta avto: ''Hvala, da ekipo vedno postavljate pred sebe. S tem darilom vam želimo pokazati, koliko nam pomeni vaše žrtvovanje za nas''.


Na avto so prilepili tudi tablo s posvetilom in podpisi celotne ekipe

A lepa gesta ni bila všeč vsem. Oglasili so nekateri poslovneži, ki so skritizirali njegovo odločitev o povišanju plač, češ, da bo zaradi tega njegovo podjetje propadlo. Motili so se. Dobiček podjetja se je 2 x povečal, podjetje pa je zaposlilo še 50 novih ljudi.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del